Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γιουβέντους – Νάπολι: Μεγάλο ντέρμπι στο Αλίανζ Στάντιουμ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γιουβέντους – Νάπολι: Μεγάλο ντέρμπι στο Αλίανζ Στάντιουμ

Γιουβέντους - Νάπολι: Ρεκόρ και από τις δύο ομάδες

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Απόψε (8/12, 21:45 CosmoteSport) η Γιουβέντους θα υποδεχτεί την Νάπολι για την 15η αγωνιστική της Serie A στο Αλίανζ Στάντιουμ στο Τορίνο. Οι δύο ομάδες στο μεγάλο ντέρμπι, από το 2012 έχουν έρθει αντιμέτωπες 30 φορές, με τις περισσότερες να τις έχει η Γιουβέντους 15, η Νάπολι 12 και οι άλλες 3 να έχουν έρθει ισόπαλες. Να σημειωθεί ότι, η μεγάλη κυρία, έχει να νικήσει από τις 7/4/2021 εντός με σκορ 2-1 τότε που ήταν στην ομάδα της Γιούβε ο σούπερ σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο. Επίσης, στην φετινή σεζόν, η Γιούβε στην έδρα της δεν έχει καμία ήττα, και έχει 5 νίκες και 2 ισοπαλίες, ενώ η Νάπολι εκτός έδρας έχει ρεκόρ και εκείνη και μετρά 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και καμία ήττα στην φετινή σεζόν.

Η βαθμολογία

Η Γιουβέντους φέτος κάνει μια υπέροχη σεζόν και βρίσκεται στην 6αδα του πρωταθλήματος, αντιθέτως με την περσινή περίοδο όπου δεν κατάφερε να πάει Ευρώπη. Φέτος βρίσκεται στην 2η θέση με 33 βαθμούς πάνω από την Μίλαν και κάτω από την πρωτοπόρα Ίντερ. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι βρίσκεται στην 5η θέση με 24 βαθμούς πάνω από την Φιορεντίνα και κάτω από την ισοβάθμια Ρόμα.

Τα δεδομένα των 2 ομάδων

Οι γηπεδούχοι όπως αναφέραμε και πιο πάνω, έχουν κάνει μια εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα. Προέρχεται από μια νίκη εκτός έδρας από την Μόντσα με σκορ 2-1 αλλά και μια ισοπαλία από την Ίντερ εντός έδρας με σκορ 1-1. Ο προπονητής της Γιούβε, Αλέγκρι δεν θα έχει στην διάθεσή του, τους De Sciglio (Τραυματισμός στο γόνατο), Fagioli (Τιμωρημένος), Pogba (Ντόπινγκ) και Weah (Μυικός τραυματισμός) όπου σε γενικές γραμμές δεν είναι σημαντικές για την Γιουβέντους.

Η Νάπολι με την σειρά τους, έρχονται από 2 μεγάλες ήττες. Συγκεκριμένα η μια είναι από το πρωτάθλημα όπου έπαιξε με την Ίντερ εντός έδρας έχασε 0-3 και το άλλο παιχνίδι ήταν στους ομίλους του Champions League όπου έχασε από την Ρεάλ με σκορ 4-2. Ο προπονητής δεν υπολογίζει τους Olivera (Τραυματισμός στο γόνατο) και Rui M. (Τραυματισμός στην βουβωνική χώρα) αλλά αμφίβολο για τους Di Lorenzo (Μυικός τραυματισμός) και Zanoli (Τραυματισμός).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις