Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Ερντογάν δώρα: Τι αντάλλαξαν οι δύο ηγέτες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Ερντογάν δώρα: Τι αντάλλαξαν οι δύο ηγέτες

Μητσοτάκης - Ερντογάν δώρα: Κατά την υπογραφή της διακήρυξης φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας οι δυο ηγέτες προχώρησαν σε μια ανταλλαγή συμβολικών δώρων.

Κατά την υπογραφή της διακήρυξης φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, 100 χρόνια μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησαν σε μια ανταλλαγή συμβολικών δώρων. Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπέγραψε τη διακήρυξη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο γραφείο όπου πραγματοποιήθηκε η μεταξύ τους συνάντηση, παρουσία των δύο υπουργών Εξωτερικών, των διπλωματικών τους συμβούλων και δύο φωτογράφων.

Ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση των δύο ηγετών, ο κ. Ερντογάν ζήτησε από τον διπλωματικό του σύμβουλο, Τσαγατάι Κιλίτς, να φέρει ένα βιβλίο, το οποίο δώρισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το βιβλίο αυτό αποτελεί την έκδοση της Τουρκικής Προεδρίας για τη Λωρίδα της Γάζας και καταγράφει διάφορες πρωτοβουλίες της τουρκικής πλευράς σε βάθος δεκαετιών για το συγκεκριμένο ζήτημα, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.

Το δώρο του Έλληνα πρωθυπουργού

Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός δώρισε στον Τούρκο πρόεδρο ένα βιβλίο για την αναστήλωση των οθωμανικών μνημείων στην ελληνική επικράτεια. Πρόκειται για ένα βιβλίο που επιμελήθηκε το υπουργείο Πολιτισμού γι’ αυτήν την ειδική περίσταση και δεν κυκλοφορεί στην αγορά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις