Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ – Βόλος: Το πλάνο του Λουτσέσκου για το Κύπελλο Ελλάδος
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ – Βόλος: Το πλάνο του Λουτσέσκου για το Κύπελλο Ελλάδος

ΠΑΟΚ - Βόλος: Στόχος του Λουτσέσκου η νίκη

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Απόψε (7/12, 19:00 Cosmote) ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Βόλο για την φάση των 16 στο Κύπελλο Ελλάδος στην Τούμπα, σε ένα παιχνίδι που ο Δικέφαλος θα ψάξει τη νίκη για να πάρει προβάδισμα στον πρώτο αγώνα για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Να σημειωθεί ότι, ο Βόλος προέρχεται από ένα ματς με τον Ολυμπιακό που ήρθε με σκορ 2-2 εντός έδρας. Απόψε, ο Βόλος θα δοκιμαστεί στην Τούμπα και θα προσπαθήσει να φέρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Τα δεδομένα του ΠΑΟΚ

Είναι δεδομένο ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου αλλιώς είχε στο μυαλό του το σημερινό πρώτο παιχνίδι με το Βόλο στην Τούμπα με την προοπτική να αντιμετωπίσει την Κυριακή τον Αστέρα στην Τρίπολη και άλλα δεδομένα του προέκυψαν με την αναβολή της αγωνιστικής. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν έχει λόγο πλέον να προχωρήσει σε μεγαλύτερο σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της ομάδας του rotation, αφού η επόμενη αγωνιστική του υποχρέωση είναι το παιχνίδι με την Ελσίνκι στο Conference League τελευταίας αγωνιστικής την επόμενη Πέμπτη στην Τούμπα, χωρίς μάλιστα βαθμολογικό ενδιαφέρον!

Τα προβλήματα στο ρόστερ

Βέβαια υπάρχουν αρκετά προβλήματα που έχουν προκύψει και έχουν να κάνουν με τα μυϊκά προβλήματα που προέκυψαν και αντιμετωπίζουν Ράχμαν Μπάμπα, Άντριγια Ζίβκοβιτς και Κωνσταντίνος Κουλιεράκης. Ο 54χρονος τεχνικός είχε προγραμματισμένο να ξεκουράσει τον Ντομινίκ Κοτάρσκι και τήρησε τον προγραμματισμό του, ενώ άφησε εκτός αποστολής και τον Γουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει και το δεδομένο των παικτών που καλύπτουν το αριστερό φτερό Ράφα Σοάρες και Τάισιον, που έχουν αγωνιστεί και στα τρία τελευταία παιχνίδια της ομάδας τους και ενδεχόμενα θα πρέπει να μπουν σε διαχείριση.

Η πιθανή ενδεκάδα του Λουτσέσκου κόντρα στον Βόλο

Κάπως έτσι προκύπτει μια πιθανή ενδεκάδα με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς στην πρώτη του συμμετοχή με την πρώτη ομάδα κάτω από την εστία, με τον Σάστρε στο δεξί άκρο της άμυνας, τους Κεντζιόρα, Μιχαηλίδη στα στόπερ και έναν εκ των Βιεϊρίνια και Ράφα στα αριστερά. Στα χαφ το πιθανότερο διδυμο είναι αυτό των Σβαμπ και Οζντόεφ με το ενδεχόμενο να πάρει σήμερα περισσότερο χρόνο συμμετοχής από τα 18 λεπτά που αγωνίστηκε στο παιχνίδι με τη Λαμία ο Μάρκος Αντόνιο να είναι ανοικτό.

Στην κορυφή της επίθεσης είναι η σειρά του Αλί Σαμάτα να ξεκινήσει και πίσω του αν ξεκουραστεί ο Τάισον λογικά θα αγωνιστούν Ντεσπόντοφ δεξιά, ο Μουργκ στο δέκα και ο Κωνσταντέλιας αριστερά. Ο ΠΑΟΚ με την εξασφάλιση της πρωτιάς στον όμιλο του Conference League, εκτός των άλλων, έχει εξομαλύνει το πρόγραμμα του στο πρωτάθλημα για τους επόμενους μήνες. Στην ίδια λογική θα είναι σημαντικό για την ομάδα του Λουτσέσκου να πάρει από σήμερα ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στον Βόλο, κάνοντας πιο εύκολο το έργο του σε ένα ακόμη παιχνίδι, στη ρεβάνς που θα γίνει από το Νέο Έτος στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Το άλλο αποψινό παιχνίδι:

Λεβαδειακός – Νίκη Βόλου (15:00)

Τα χθεσινά παιχνίδια (6/12):

Λάρισα – Ατρόμητος (1-1)

ΟΦΗ – Κηφισιά (3-1)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις