Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

23

Φεβρουαρίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να κάνω μπούκλες χωρίς θερμότητα: 9 τρόποι να κάνεις τα μαλλιά σου σγουρά χωρίς να τα κάψεις
PLUS

Πώς να κάνω μπούκλες χωρίς θερμότητα: 9 τρόποι να κάνεις τα μαλλιά σου σγουρά χωρίς να τα κάψεις

Πώς να κάνω μπούκλες χωρίς θερμότητα: Δημιούργησε τις πιο εντυπωσιακές μπούκλες με φυσικό τρόπο.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που φτάνουν τα συγκεκριμένα εργαλεία styling καίνε τα μαλλιά, κάνοντας τα εύθραυστα και γεμίζοντας τα ψαλίδα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να έχετε συνεχώς το αγαπημένο σας χτένισμα, αφού υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να δημιουργήσετε τέλειες μπούκλες χωρίς θερμότητα. Ανακαλύψτε τους πιο γνωστούς φυσικούς τρόπους δημιουργίας τους και προστατεύστε τα μαλλιά σας από την φθορά.

Μπούκλες με καλαμάκια:

Η τεχνική χωρίς θερμότητα για τέλειες έντονες μπούκλες με καλαμάκια είναι πολύ απλή. Χωρίζετε τα νωπά (κατά προτίμηση) μαλλιά σας σε μικρές τούφες, τις οποίες τυλίγετε με καλαμάκια. Πάρτε μία μία τούφα, τυλίξτε την γύρω από ένα καλαμάκι ξεκινώντας από την ρίζα των μαλλιών και στερεοποιήστε τη με ένα τσιμπιδάκι. Στη συνέχεια δέστε το καλαμάκι κόμπο και προχωρήστε στην επόμενη τούφα. Μόλις τελειώσετε με το τύλιγμα όλων των μαλλιών σας, αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά, ιδανικά καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Έπειτα λύστε τα καλαμάκια και ανοίξτε ελαφρώς τις μπούκλες σας. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Με αυτή τη μέθοδο θα έχετε αποκτήσει εντυπωσιακές μικρές μπούκλες με φυσικό τρόπο, χωρίς να ταλαιπωρείτε τα μαλλιά σας με το πιστολάκι, το ψαλίδι ή την πρέσα.

 

Μπούκλες με ρόλεϋ:

Ένας ακόμη εύκολος τρόπος για να αποκτήσετε φυσικές μπούκλες χωρίς τη χρήση σεσουάρ, μασιάς (πρέσας) ή ψαλιδιού για τα μαλλιά είναι τα ρόλεϋ. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι ρόλεϋ στο εμπόριο, καθώς και πολλά διαφορετικά μεγέθη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προκειμένου να αποκτήσετε υπέροχα σγουρά μαλλιά χωρίς να τα κάψετε με τη θερμότητα. Απλά ανακαλύψτε το ιδανικό στυλ για τις δικές σας ανάγκες. Η χρήση των ρόλεϋ είναι πολύ απλή. Χωρίζετε τα μαλλιά σε τούφες και τα τυλίγετε γύρω από τα ρόλεϋ ενώ είναι ακόμη νωπά. Στη συνέχεια περιμένετε μέχρι να στεγνώσουν μόνα τους. Έπειτα τα λύνετε, ανοίγετε ελαφρώς τις μπούκλες και ολοκληρώνετε αν θέλετε με λίγη λακ. Αξίζει να σημειωθεί πως όσο περισσότερο μένουν τα ρόλεϋ στα μαλλιά τόσο πιο όμορφες και καλοσχηματισμένες θα είναι οι φυσικές σας μπούκλες.

Μπούκλες με πλεξούδα:

Για να κάνετε τέλειες φυσικές μπούκλες στα μαλλιά σας χωρίς θερμότητα μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις πλεξούδες. Τι σημαίνει αυτό; Κάνοντας πλεξούδες στα νωπά μαλλιά σας και αφήνοντας τις δεμένες όσο περισσότερο μπορείτε μέχρι να στεγνώσουν φυσικά τα μαλλιά σας, δημιουργείτε υπέροχες ανάλαφρες μπούκλες. Πρόκειται για μια μέθοδο χωρίς εργαλεία με θερμότητα που μπορεί να αποτελέσει και ένα εντυπωσιακό χτένισμα. Πιάνοντας πχ boxer braids ή γαλλική / ολλανδική πλεξούδα τα μαλλιά σας μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε δραστηριότητα επιθυμείτε, όσο θα περιμένετε να δημιουργηθούν τα φυσικά σγουρά μαλλιά σας. Μπορείτε να πάτε για καφέ, ψώνια, στο γραφείο, ακόμη και σε μια βραδινή ή επίσημη έξοδο, ανάλογα το χτένισμα με πλεξούδα που θα επιλέξετε. Αφού λοιπόν στεγνώσουν τα μαλλιά και μείνουν δεμένες οι πλεξούδες για αρκετές ώρες, λύστε τις και απολαύστε τις τέλειες φυσικές σας κυματιστές μπούκλες χωρίς θερμότητα.

Μπούκλες χωρίς θερμότητα με κορδέλα:

Δημιουργήστε εντυπωσιακές ανάλαφρες μπούκλες με κορδέλα. Πρόκειται επίσης για ένα εύκολο και εντυπωσιακό χτένισμα που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε όμορφα σγουρά μαλλιά με φυσικό τρόπο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε μια κορδέλα πάνω από τα νωπά, κατά προτίμηση, μαλλιά σας και να αρχίσετε να τα τυλίγετε τούφα τούφα γύρω της δημιουργώντας ένα χαμηλό και εντυπωσιακό updo όπως στην εικόνα. Καλό θα είναι κάθε τούφα που τελειώνετε να την ασφαλίζετε με ένα τσιμπιδάκι για να μην λυθεί. Αν θέλετε πριν το τύλιγμα μπορείτε να εφαρμόσετε ένα σπρέι αλατόνερου. Έπειτα αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά και λύστε τα. Ως αποτέλεσμα οι τέλειες ανάλαφρες μπούκλες θα σας ενθουσιάσουν!

Μπούκλες με τσιμπιδάκια:

Τα τσιμπιδάκια μπορούν επίσης να γίνουν σύμμαχος σας στην δημιουργία τέλειων φυσικών μπουκλών χωρίς ψαλίδι, πρέσα ή πιστολάκι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τυλίξετε τούφα τούφα τα ελαφρώς βρεγμένα μαλλιά σας, σχηματίζοντας μικρά κυκλάκια. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποιο προϊόν styling πριν ξεκινήσετε το τύλιγμα έτσι ώστε να έχετε πιο σταθερό και με διάρκεια αποτέλεσμα. Για να σχηματίσετε τα κυκλάκια με τις τούφες των μαλλιών σας θα χρειαστεί να τις τυλίξετε γύρω από τα δάχτυλα σας και να τις στερεώσετε με τα τσιμπιδάκια. Έπειτα, αφήστε τα μαλλιά σας να σταθούν όσο περισσότερο γίνεται έτσι. Αν είναι εφικτό, αφήστε τα ακόμη και όλο το βράδυ. Μετά λύστε τα και απολαύστε τις υπέροχες φυσικές μπούκλες σας.

Μπούκλες με χαρτί υγείας ή χαρτοπετσέτες:

Χρησιμοποιήστε χαρτί υγείας, κουζίνας ή χαρτοπετσέτες για να αποκτήσετε τέλειες φυσικές μπούκλες χωρίς θερμότητα. Η τεχνική είναι πολύ απλή και το αποτέλεσμα εντυπωσιακό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να λουστείτε, να στεγνώσετε ελαφρώς τα μαλλιά σας, αφήνοντας τα νωπά και να κόψετε το χαρτί σε λωρίδες. Στη συνέχεια τυλίξτε τούφα τούφα τα μαλλιά σας γύρω από τις λωρίδες χαρτιού, δέστε τις με έναν κόμπο και αφήστε τα να στεγνώσουν μόνα τους. Όσο περισσότερο μένουν τυλιγμένα, τόσο το καλύτερο. Αξίζει να σημειωθεί πως όσο πιο λεπτές τούφες παίρνετε, τόσο πιο σγουρά θα γίνονται τα μαλλιά σας. Όταν τα λύσετε, θα δείτε τα υπέροχα φυσικά κυματιστά μαλλιά σας.

Μπούκλες από κοτσιδάκια:

Αν θέλετε να κάνετε πολύ μικρές μπούκλες στα μαλλιά σας μπορείτε να τις δημιουργήσετε με μικρά κοτσιδάκια – πλεξουδάκια ή μικροσκοπικούς κότσους. Ξεκινήστε με νωπά μαλλιά τα οποία θα πλέξετε σε μικρές πλεξούδες ή κότσους. Το πλήθος και το μέγεθος των τουφών θα καθορίσει και το πόσο μικρές θα είναι οι τελικές μπούκλες σας. Αφού πλέξετε όλα σας τα μαλλιά, αφήστε τα να στεγνώσουν μόνα τους. Ιδανικά κοιμηθείτε και λύστε τα το επόμενο πρωί. Ολοκληρώστε με λίγη λακ ή αφρό και οι εντυπωσιακές σας μπούκλες χωρίς θερμότητα από κοτσιδάκια είναι έτοιμες.

Φυσικές μπούκλες με κάλτσα:

Ένας παράξενος, αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να κάνετε χαλαρές μπούκλες χωρίς θερμότητα είναι οι κάλτσες (βαμβακερές ή συνθετικές τύπου καλσόν). Πρόκειται για μια μέθοδο που δεν καταστρέφει την τρίχα, δεν δημιουργεί ψαλίδα, αλλά χρειάζεται να περιμένετε περισσότερο χρόνο για να επιτευχθεί. Ξεκινήστε βρέχοντας ελαφρώς τα μαλλιά σας και χωρίζοντας τα σε μικρές τούφες. Έπειτα, πάρτε μία μία τούφα και τυλίξτε τη γύρω από την κάλτσα, ασφαλίζοντας την με έναν κόμπο. Μετά αφήστε τα να στεγνώσουν μόνα τους και να σταθούν για όση περισσότερη ώρα μπορείτε. Μόλις λύσετε τις κάλτσες θα έχετε δημιουργήσει τέλειες φυσικές μπούκλες. Δείτε βήμα βήμα πως να κάνετε μπούκλες χωρίς θερμότητα με τη βοήθεια κάλτσας στο βίντεο που ακολουθεί.

Μπούκλες με ύφασμα:

Χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι ύφασμα, όπως ένα παλιό T-shirt ή μια βαμβακερή πετσέτα, μπορείτε να δημιουργήσετε εξίσου όμορφες ανάλαφρες μπούκλες χωρίς θερμότητα. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να τυλίξετε τα μαλλιά σας γύρω από το ύφασμα, ενώ είναι ακόμη νωπά και να τα αφήσετε να σταθούν για αρκετές ώρες. Μόλις τα λύσετε θα έχετε αποκτήσει τέλειες φυσικές μπούκλες, όπως αυτές που θα δημιουργούσατε με το ψαλίδι ή την πρέσα των μαλλιών σας. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και ένα προϊόν styling όπως ο αφρός πριν το τύλιγμα. Με αυτό τον τρόπο θα ενισχύσετε το αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις