Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αεροπλάνο έπεσε σε κήπο: Τρεις άνθρωποι στο νοσοκομείο
ΚΟΣΜΟΣ

Αεροπλάνο έπεσε σε κήπο: Τρεις άνθρωποι στο νοσοκομείο

Αεροπλάνο έπεσε σε κήπο: Το αεροσκάφος αναγκάστηκε να κάνει προσγείωση μετά από βλάβη του κινητήρα.

Τέσσερις άνθρωποι επέζησαν από αεροπορικό ατύχημα στο νότιο Παρίσι, αφού το μικρό δικινητήριο αεροσκάφος τους πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σε κήπο. Τρεις από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά τη συντριβή του αεροπλάνου στον τοίχο πολυκατοικίας στο Villejuif, περίπου 7 χιλιόμετρα έξω από το Παρίσι, τη Δευτέρα. Το αεροπλάνο αναγκάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση μετά από βλάβη του κινητήρα, ανέφερε σε tweet ο υπουργός Μεταφορών Κλέμεντ Μπον. Ευχαρίστησε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που επέβησαν άμεσα για τους επιβαίνοντες και πρόσθεσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για το ατύχημα και τα θύματα λαμβάνουν την απαραίτητη φροντίδα.

Τοπικά ΜΜΕ δημοσίευσαν εικόνες από το ατύχημα. Σε αυτά φαίνεται το αεροπλάνο στην αυλή μιας πολυκατοικίας. Το πίσω μέρος που αεροσκάφους αποκολλήθηκε εντελώς, ενώ από την πρόσκρουση αποκολλήθηκαν και τα φτερά. Η αναγκαστική προσγείωση πραγματοποιήθηκε λόγω «τεχνικού προβλήματος», δήλωσε ο Sebastien Barthe, διευθυντής επικοινωνίας της υπηρεσίας ασφάλειας (BAE). «Θα εξετάσουμε όλες τις πτυχές, συμπεριλαμβανομένης της υγείας του πιλότου και της μηχανικής κατάστασης του αεροσκάφους», είπε. Το αεροπλάνο απογειώθηκε από τη Ρουέν και έπρεπε να προσγειωθεί στο Toussus-le-Noble, κοντά στις Βερσαλλίες.

Ξεκινούν έρευνες για την πτώση του αεροσκάφους

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των γαλλικών μέσων ενημέρωσης, τον πιλότο συνόδευαν ένας εκπαιδευτής πτήσεων στα 80 του, καθώς και δύο επιβάτες γύρω στα 20. Έρευνα για πιθανές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της πρόκλησης ακούσιων τραυματισμών και της διακινδύνευσης της ζωής άλλων, ξεκίνησε από τον περιφερειακό εισαγγελέα και τη χωροφυλακή αερομεταφορών. Ο υπουργός Μεταφορών είπε ότι μια ξεχωριστή έρευνα θα διεξαχθεί επίσης από την αρχή πολιτικής αεροπορίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις