Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία
PLUS

Οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία

Ποιες είναι οι πιο κοινές αιτίες για απιστία

Η απιστία είναι κάτι που θέλουμε, δεν θέλουμε, είναι μέσα στις ζωές μας. Μπορεί να το έχουμε κάνει και σίγουρα μας το έχουν κάνει κι εμάς. Είναι μία μάστιγα των σχέσεων. Μπορεί όμως να αποφευχθεί αν είμαστε προετοιμασμένοι και ξέρουμε όλα τα δεδομένα.

a close up of a person with their eyes closed

Η κατάρριψη του μύθου

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η μέχρι σήμερα πεποίθηση ήταν ότι οι άντρες είναι αυτοί που όχι μόνο ξενοκοιτάνε αλλά και συνάπτουν παράνομες σχέσεις σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι οι γυναίκες. Η έρευνα όμως αυτή καταρρίπτει τα μέχρι στιγμής δεδομένα αποκαλύπτοντας ότι και το ποσοστό των γυναικών που απατούν τους συζύγους είναι πολύ μεγάλο, καθώς αγγίζει το 78%, δηλαδή 8 στις 10. Και μη φανταστείτε ότι το ποσοστό των ανδρών είναι χαμηλότερο. Όπως έδειξε η έρευνα το 84% των ανδρών απιστεί, όμως κανείς δεν πίστευε ότι οι γυναίκες θα απιστούσαν σε τόσο μεγάλο ποσοστό.

Η πιο πιθανή ηλικία

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε μία από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές ιστοσελίδες γνωριμιών, το Illicit Encounters η πιο πιθανή ηλικία να σε απατήσει η αγαπημένη σου είναι οι μεταβατικές ηλικίες ανάμεσα στις δεκαετίες. Δηλαδή τα 29, 39 και 49. Συγκεκριμένα, ο πιο άπιστος αριθμός είναι το 39, με το 49 να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής και το 29 να έπεται.

«Πρόκειται για κομβικά έτη κατά τα οποία συνηθίζουμε να αναθεωρούμε πολλά πράγματα στην καθημερινότητά μας, να αλλάζουμε τον τρόπο ζωής μας και να κάνουμε το λεγόμενο ξεσκαρτάρισμα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη μελέτη του βρετανικού dating website.

Εκτός όμως από την πιο επικίνδυνη ηλικία, το Illicit Encounters κατέγραψε και ποιες είναι οι πιο κοινές αιτίες για απιστία:

Η έλλειψη σεξουαλικής ικανοποίησης

Η έλλειψη προσοχής από τον/τη σύντροφο Η βαρεμάρα

Η συνάντηση με ένα παλιό έρωτα

Η εκδίκηση

lighted kissing couple inside car
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις