Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

29

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Καλάθι Χριστουγέννων – μελομακάρονα κουραμπιέδες: Αυτά τα προϊόντα θα περιλαμβάνει
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλάθι Χριστουγέννων – μελομακάρονα κουραμπιέδες: Αυτά τα προϊόντα θα περιλαμβάνει

Καλάθι Χριστουγέννων - μελομακάρονα κουραμπιέδες: Από την Τετάρτη μέχρι και τις 3 Ιανουαρίου θα ισχύει το «Καλάθι των Χριστουγέννων» για οκτώ κατηγορίες τροφίμων - «Προσιτές τιμές για όλους» δήλωσε ο Κώστας Σκρέκας

Από την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου μέχρι και την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου θα είναι σε ισχύ το «Καλάθι των Χριστουγέννων» το οποίο θα περιλαμβάνει 8 διαφορετικές κατηγορίες τροφίμων, όπως αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας με τους εκπροσώπους των Σούπερ μάρκετ. Ο Κώστας Σκρέκας με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου, Σωτήρη Αναγνωστόπουλου, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος (ΕΣΕ), υπό τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Αριστοτέλη Παντελιάδη, τον Γενικό Γραμματέα, Κώστα Μαυροειδή και τον Γενικό Διευθυντή, Απόστολο Πεταλά για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία ήταν η δεύτερη σε διάστημα μιας εβδομάδας, αποφασίστηκε να εφαρμοστεί – όπως και πέρυσι – το «Καλάθι των Χριστουγέννων», από την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου έως την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου. Θα περιλαμβάνει οκτώ διαφορετικές κατηγορίες τροφίμων, τα οποία είναι βασικά για το εορταστικό τραπέζι. Η βασική διαφορά με το περσινό αντίστοιχο «καλάθι» είναι πως περιλαμβάνονται μελομακάρονα και κουραμπιέδες στη λίστα.

Συγκεκριμένα, στο «Καλάθι των Χριστουγέννων» θα περιέχονται τα εξής προϊόντα:

  • Αρνί
  • Κατσίκι
  • Γαλοπούλα
  • Μελομακάρονα
  • Κουραμπιέδες
  • Τσουρέκι
  • Βασιλόπιτα
  • Σοκολάτα

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, τόνισε μετά το τέλος της συνάντησης: «Για ακόμα μια φορά είχαμε μια πολύ ουσιαστική συνάντηση με την Ένωση Σούπερ Μάρκετ και από κοινού αποφασίσαμε ποια προϊόντα θα ενταχθούν στο φετινό “Καλάθι των Χριστουγέννων”, το οποίο θα ξεκινήσει στις 13 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει ως τις 3 Ιανουαρίου. Θα περιλαμβάνονται βασικές κατηγορίες τροφίμων για κάθε νοικοκυριό, ενώ φέτος εντάσσουμε επιπρόσθετα τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες. Αυτές τις άγιες ημέρες, θέλουμε κάθε σπιτικό να καταφέρει να εξασφαλίσει τα απαραίτητα προϊόντα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι του σε χαμηλές τιμές και αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση που καταφέρνουμε και το υλοποιούμε».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις