Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απάτη με το… ανύπαρκτο Oil Pass
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη με το… ανύπαρκτο Oil Pass

Προσοχή!

Σκέφτηκαν οι …μετρ των απατών. Γιατί να υπάρχει market pass και όλα τα συναφή και να μην υπάρχει και oil pass! Έτσι, αποφάσισαν να…παραχωρήσουν το βοήθημα, βέβαιοι ότι θα γίνει πιστευτό μιας και η τιμή του «πράσινου χρυσού» έχει εκτιναχτεί, κάνοντας δύσκολη την καθημερινότητα κάθε οικογένειας.

Πέτρος Καρσιώτης
Tου Πέτρου Καρσιώτη

Ήδη, στο αστυνομικό δελτίο καταγράφηκε η πρώτη εξαπάτηση και συγχρόνως αφαίμαξη τραπεζικού λογαριασμού με θύμα άτομο που έδωσε βάση στα όσα υποσχόταν ο άγνωστος, που τηλεφώνησε, επικαλούμενος, για να γίνει πιστευτός, ονόματα γνωστών της προσώπων, γεγονός που δεν της άφησε αμφιβολία για τους πραγματικούς σκοπούς του συνομιλητή. Ηταν μια νέα γυναίκα, που υπέστη όλα αυτά από την Πάτρα. Ήταν τέτοια η πειθώ του άγνωστου, ακόμη, δράστη, ώστε με «κλειστά τα μάτια», να υπακούσει σε όλες τις οδηγίες του προκειμένου να καταβληθεί η επιδότηση λαδιού στον τραπεζικό της λογαριασμό. Ακολουθώντας, λοιπόν, τις υποδείξεις του, η γυναίκα, πήγε σε ένα Α.Τ.Μ στην περιοχή των Ζαρουχλέίκων και εκεί πληκτρολόγησε τον κωδικό αριθμό της κάρτας της, δίνοντας, εν αγνοία της, εντολή για τη μεταφορά χρημάτων!

Το αποτέλεσμα ήταν να καταφέρει ο…γαλαντόμος άγνωστος, να αποσπάσει από τον τραπεζικό λογαριασμό της το ποσό των 3.000 ευρώ, το οποίο μετέφερε σε άλλον λογαριασμό. Όταν η κοπέλα διαπίστωσε ότι οι οικονομίες της είχαν «κάνει φτερά», προχώρησε σε καταγγελία στην Ασφάλεια Πατρών. Οι αστυνομικοί με βάση τα στοιχεία που τέθηκαν υπ’όψιν τους, ξεκίνησαν την έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη και γι αυτή την απάτη αλλά και για να μην προλάβει να τάξει…επιδότηση λαδιού και σε άλλους ανύποπτους πολίτες, ρημάζοντας τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Και με το Market Pass

Και μια και η προηγούμενη αναφορά στο market pass, ένας «κλασικός», όπως φαίνεται, δράστης, ακριβώς με …όχημα, αυτό το βοήθημα, κατάφερε να σηκώσει από λογαριασμό ηλικιωμένου το ποσό των 12.000 ευρώ! Παριστάνοντας τον λογιστή έπεισε τον 91χρονο Χανιώτη να προχωρήσει στις «διαδικασίες» μέσω του ηλεκτρονικού του υπολογιστή προκειμένου να του πιστωθεί το ποσό από το market pass και, μάλιστα, ζήτησε και τη βοήθεια της κόρης του. Λίγα λεπτά αργότερα 12.000 ευρώ είχαν κάνει φτερά από το λογαριασμό του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις