Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Βόλος – Ολυμπιακός: Ο κακός χαμός στο παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Βόλος – Ολυμπιακός: Ο κακός χαμός στο παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό

Βόλος - Ολυμπιακός: Έντονος διάλογος Φορτούνη με Μπέο

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (3/12) ο Βόλος υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό για την 13η αγωνιστική της Super League στο Πανθεσσαλικό. Τι να πούμε γι’ αυτόν τον αγώνα, για τις 2 κόκκινες κάρτες; Για τα 2 γκολ του Ολυμπιακού που ήταν οφσάιντ εάν ήταν ή όχι; Για τις φασαρίες στις εξέδρες; Για τον έντονο διάλογο του Φορτούνη με τον Μπέο;

Ο  αγώνας έληξε 2-2 σε ένα παιχνίδι που διεκόπη για σχεδόν μία ώρα, όταν στο τέλος των καθυστερήσεων υπήρξαν επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και των οπαδών των ερυθρολεύκων, καθώς και χρήση χημικών που έστειλε τους παίκτες και διαιτητές στα αποδυτήρια.

Τα γκολ των 2 ομάδων

Το σκορ το άνοιξε ο Βόλος στο 16ο λεπτό με τον Ρέτσο να ρίχνει τον Γκαρσία στο έδαφος, με τον Παπαπέτρου να πηγαίνει στο μόνιτορ και να καταλογίζει πέναλτι αλλά και την κόκκινη κάρτα στον παίκτη του Ολυμπιακού. Την εκτέλεση την ανέλαβε ο Μοραΐτης, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει και το ριμπάουντ το παίρνει ο ίδιος που εκτέλεσε το πέναλτι. Στο 39ο λεπτό με μια εκτέλεση φάουλ του Ολυμπιακού, ο τερματοφύλακας του Βόλου κάνει μια έξοδο και αντί να βρει την μπάλα, βρίσκει τον αμυντικό των ερυθρόλευκών, Μπιακόν, με τον παίκτη να καταλήγει κάτω. Ο διαιτητής πηγαίνει ξανά στο VAR και δείχνει την άσπρη βούλα στο 42ο λεπτό. Αναλαμβάνει να εκτελέσει ο μαροκινός, Ελ Αμπί, και στέλνει τον τερματοφύλακα από την μια πλευρά και την μπάλα από την άλλη κάνοντας το 1-1 φτάνοντας τα 9 γκολ στο πρωτάθλημα.

Στο δεύτερο μέρος ο Βόλος προηγήθηκε ξανά. Συγκεκριμένα στο 50ο λεπτό ο Ιμπόρα γκρεμίζει τον Μοραΐτη, με τον Παπαπέτρου να δείχνει την άσπρη βούλα. Το πέναλτι  το ανέλαβε ο Γκαρσία όπου ευστόχησε με το σκορ να πηγαίνει 2-1 στο 51ο λεπτό. Ύστερα από 1 λεπτό έρχεται η ισοφάριση για τον Ολυμπιακό. Από τα δεξιά έχοντας την μπάλα ο Ροντινέι, γεμίζει προς την εστία για να βρει τον Ελ Αμπί, με τον Καλογερόπουλος να στέλνει την μπάλα άθελά του στα δίχτυα κάνοντας το 2-2.

Οι 2 κόκκινες κάρτες

Την πρώτη κόκκινη κάρτα την πήρε ο Ολυμπιακός από πολύ νωρίς στο 16ο λεπτό με τον Ρέτσο να ρίχνει τον Γκαρσία και τον ρέφερι να δείχνει το πέναλτι και την κόκκινη κάρτα, με τον Ολυμπιακό να μένει με 10 παίκτες. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ήρθε και η άλλη κόκκινη κάρτα, με τον Μύγα να αποτρέπει τον Φορτούνη, και τον Παπαπέτρου να σφυρίζει το φάουλ αλλά και την κόκκινη κάρτα (αφού είχε από πριν κίτρινη), με το παιχνίδι να έρχεται στην ισορροπία με τους παίκτες να γίνονται 10.

Τα 2 γκολ που ακυρώθηκαν

Μετά την ισοφάριση του Ολυμπιακού, οι Πειραιώτες πίεζαν για να πάρουν το παιχνίδι. Συγκεκριμένα το πρώτο γκολ που ακυρώθηκε ήταν στο 60ο λεπτό με μια συρτή πάσα που κάνει ο Φορτούνης δίνοντας στο Μασούρα και εκείνος σουτάρει απευθείας βάζοντας γκολ. Όμως το τέρμα δεν μέτρησε διότι ο Μασούρας ήταν σε θέση οφσάιντ.

Το δεύτερο γκολ που ακυρώθηκε

Το 2ο γκολ που ακυρώθηκε ήρθε πάλι από τον Ολυμπιακό στο 89ο λεπτό με μια σέντρα του αρχηγού των ερυθρόλευκων, βρίσκοντας τον Ελ Αραμπί και εκείνος δίνοντας την πάσα στον συμπατριώτη του, Ελ Αμπί βάζοντας την μπάλα στα δίχτυα. Όμως, ο Παπαπέτρου ακυρώνει το γκολ, καθώς ο Ελ Αραμπί ήταν σε θέση οφσάιντ.

Τα επεισόδια που έγιναν

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού με την εικόνα που είδαν στο γήπεδο και την αποφάσεις που έπαιρνε ο Παπαπέτρου, ήταν η αφορμή των ερυθρολεύκων να ξεκινήσουν τα επεισόδια, ένα ξέσπασμα των φίλων του Ολυμπιακού από το παιχνίδι με την Φράιμπουργκ όπου είχε χάσει 5-0, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την διακοπή του αγώνα για περίπου μία ώρα.

Ανακοίνωση της Αστυνομίας

Η Ελληνική Αστυνομία με ανακοίνωσή της αναφέρεται σε ό,τι συνέβη εντός, αλλά και εκτός γηπέδου, ενώ τονίζει πως έγιναν έξι συλλήψεις πριν από την έναρξη του αγώνα. “Στο 90ό λεπτό του αγώνα, άτομα, που βρίσκονταν στις κερκίδες του γηπέδου, προσπάθησαν να εισέλθουν εντός του γηπέδου. Oι άμεσες ενέργειες των αστυνομικών, που εκτελούσαν μέτρα τάξης, με την χρήση των ενδεδειγμένων μεθόδων, απέτρεψαν την είσοδό τους. Αργότερα, μεγαλύτερη ομάδα ατόμων, έξω από το γήπεδο, κινήθηκε απειλητικά κατά αστυνομικών -εκσφενδονίζοντας αντικείμενα (πέτρες και φωτοβολίδες ευθείας βολής)- με αποτέλεσμα να απειληθεί η σωματική ακεραιότητα των οργάνων της τάξης και να προκληθούν ζημιές σε υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ.”

“Αστυνομικοί, χρησιμοποιώντας τα απαραίτητα μέσα -περιλαμβανομένης της περιορισμένης χρήσης χημικών στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου- τους απώθησαν, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από το σημείο και να μην επεκταθεί η ένταση, ενώ πραγματοποιήθηκαν 16 προσαγωγές. Στη διάρκεια των ελέγχων πριν την έναρξη του αγώνα συνελήφθησαν 6 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και βεγγαλικών, καθώς και για κατοχή ναρκωτικών”.

Ο έντονος διάλογος του Φορνούνη και Μπέο

Στα λίγα λεπτά που είχαν απομείνει σημειώθηκε ένταση μεταξύ του αρχηγού, Κώστα Φορτούνη, και κάποιου ανθρώπου του πάγκου των Θεσσαλών. Στο σημείο βρισκόταν και ο επικεφαλής των γηπεδούχων, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος παρενέβη στο περιστατικό, το οποίο έληξε πολύ σύντομα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις