Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τιμή μελιού 2023: Μεγάλη πτώση στη Γαλλία
ΚΟΣΜΟΣ

Τιμή μελιού 2023: Μεγάλη πτώση στη Γαλλία

Τιμή μελιού 2023: Οι μελισσοκόμοι ζητούν επείγουσα κρατική βοήθεια ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ για να αντιμετωπίσουν τις φθηνές εισαγωγές μελιού

Γάλλοι μελισσοκόμοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία τους μιμούμενοι τις μέλισσές τους που πέφτουν κάτω μετά το κάπνισμα. Οι μελισσοκόμοι ζητούν επείγουσα κρατική βοήθεια ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ για να αντιμετωπίσουν τις φθηνές εισαγωγές μελιού. Ζητούν επίσης να τεθεί ελάχιστο πλαφόν στην τιμή του μελιού πάνω από το κόστος παραγωγής. Σύμφωνα με την Αγροτική Συνομοσπονδία (Confédération paysanne), οι Γάλλοι καταναλώνουν περίπου 45.000 τόνους μελιού ετησίως. Πάνω από οι μισοί εισάγονται κυρίως από χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Το πιο ακριβό μέλι στον κόσμο αξίζει… όσο ένα αυτοκίνητο!

Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν σχετικά επιτυχημένα για τα μελισσοκομεία στην Ευρώπη. Οι Γάλλοι μελισσοκόμοι, ειδικότερα, αύξησαν την παραγωγή τους κατά 10%. Αλλά το ίδιο έκαναν και οι παραγωγοί σε άλλες χώρες. Έτσι, οι τιμές μειώθηκαν δραματικά και οι Γάλλοι μελισσοκόμοι απλά δεν μπορούν να ανταγωνιστούν το φθηνό μέλι της Ανατολικής Ευρώπης, και πολλοί Γάλλοι παραγωγοί κατέληξαν με πλήρη αποθέματα τα οποία απλά δεν μπορούν να πουλήσουν με κέρδος.

Πηγή Euronews (Συμέλα Τουχτίδου)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις