Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νοθευμένο ελαιόλαδο Θεσσαλονίκη: Πατέρας και γιός πωλούσαν ηλιέλαιο με χρώμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νοθευμένο ελαιόλαδο Θεσσαλονίκη: Πατέρας και γιός πωλούσαν ηλιέλαιο με χρώμα

Νοθευμένο ελαιόλαδο Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εντόπισαν και συνέλαβαν, δύο άτομα, τα οποία ενέχονται σε υπόθεση παρασκευής και διάθεσης νοθευμένου ελαιόλαδου.

Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν και συνέλαβαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, δύο άτομα, τα οποία ενέχονται σε υπόθεση παρασκευής και διάθεσης νοθευμένου ελαιόλαδου. Πρόκειται για πατέρα και γιο ηλικίας 36 και 80 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των Ν. 4235/2014 «Ποινικές κυρώσεις επί μη συμμόρφωσης στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών, της υγείας και προστασίας ζώων και της διαχείρισης ΖΥΠ και ΠΠ» και Ν. 4177/2013 «Ρυθμίσεις για την αγορά προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών».

Νοθεία με ελαιόλαδο, δύο συλλήψεις

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω δημιούργησαν κατάλληλη και οργανωμένη υποδομή για την παράνομη παρασκευή και συσκευασία ελαιόλαδου, το οποίο παράγεται από την επεξεργασία ηλιέλαιου με πρόσμιξη κατάλληλων χρωστικών ουσιών, καθώς και τη συσκευασία και τη διάθεσή του στη αγορά, ως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Η πρώτη ύλη (ηλιέλαιο) εισαγόταν από τη Βουλγαρία και στη συνέχεια με τη χρήση των κατάλληλων χρωστικών ουσιών πωλούνταν ως «εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο» με διάφορες ετικέτες περιοχών της Ελλάδος και διοχετευόταν στην αγορά της Βουλγαρίας και της χώρας μας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις