Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να ξεβουλώσω το νεροχύτη: 3 εύκολοι τρόποι
PLUS

Πώς να ξεβουλώσω το νεροχύτη: 3 εύκολοι τρόποι

Πώς να ξεβουλώσω το νεροχύτη: Το σημείο που εντοπίζεται συνήθως το πρόβλημα είναι στους σωλήνες

Ο νεροχύτης είναι ένα είδος υγιεινής που βουλώνει συχνά. Το σημείο που εντοπίζεται συνήθως το πρόβλημα είναι στους σωλήνες ακριβώς κάτω από το νεροχύτη, οι οποίοι είναι λεπτότεροι και άρα πιο ευάλωτοι σε βουλώματα.

Ξεβούλωμα με καυτό νερό

Οι νεροχύτες βουλώνουν κυρίως από τα κατάλοιπα των τροφών. Στους μεταλλικούς σωλήνες μπορείτε να δοκιμάσετε καυτό νερό αλλά όχι βραστό το οποίο χύνεται μέσα στην τρύπα εφόσον δεν υπάρχουν λιμνάζοντα νερά. Η ποσότητα μίας κατσαρόλας τις περισσότερες φορές είναι ικανή να ξεβουλώσει τα ήπια βουλώματα. Αν είναι μόνο λίπη είναι πολύ πιθανόν να τα διασπάσει λόγω της υψηλής θερμοκρασίας. Αν έχετε πλαστικούς σωλήνες από PVC μην χρησιμοποιείτε καυτό νερό. Το νερό πάνω από τους 80 βαθμούς Κελσίου μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση των αρμών κι ενδεχομένως να μαλακώσει μερικούς τύπους σωληνώσεων από PVC.

Ξεβούλωμα νεροχύτη με βεντούζα

Οι Αποφράξεις πολύ συχνά γίνονται με τη γνωστή βεντούζα αναρρόφησης. Επειδή όμως η μέθοδος αυτή βασίζεται στη δημιουργία κενού και στην εναλλαγή πίεσης και αναρρόφησης μέσα στους αγωγούς, πρέπει να ελαχιστοποιήσετε την ποσότητα νερού που κυκλοφορεί στους αγωγούς σας. Πώς θα το πετύχετε αυτό; Καλύψτε την τρύπα υπερχείλισης του νεροχύτη με ένα υγρό πανί. Υπάρχουν κάποια είδη υγιεινής που δε διαθέτουν τέτοια τρύπα, αλλά είναι σημαντικό, αν ο νεροχύτης σας διαθέτει τέτοια τρύπα να την καλύψετε, προκειμένου να μην προστίθενται κι άλλα λύματα μέσα στους αγωγούς σας κατά την διαδικασία του ξεβουλώματος. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, αν δύο είδη υγιεινής αποστράγγισης επικοινωνούν μεταξύ τους (όπως δύο νεροχύτες κολλητά ο ένας στον άλλον), σημαίνει ότι μοιράζονται τον ίδιο μηχανισμό άρα και το ίδιο πρόβλημα. Καλό θα ήταν λοιπόν να καλύψετε με ένα υγρό πανί το πώμα που είναι δίπλα στο βουλωμένο.

Ξεβούλωμα νεροχύτη με ξίδι και σόδα

Σε αντίθεση με τα περισσότερα προϊόντα του εμπορίου, υπάρχει ένα προϊόν που έχουμε όλοι στα σπίτια μας και είναι τελείως ακίνδυνο για την φύση, τον άνθρωπο αλλά και τις σωληνώσεις. Αυτό το προϊόν πρόκειται για την μαγειρική σόδα η οποία όταν συνδυαστεί με ξύδι προκαλεί μία χημική αντίδραση η οποία απομακρύνει κάθε βρωμιά που υπάρχει στον σωλήνα. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ρίξετε μισό φλιτζάνι ξύδι και μαγειρική σόδα μέσα στο σιφόνι του νεροχύτη. Αφήστε το μείγμα να δράσει για 10-20 λεπτά και έπειτα ξεπλύνετε το με καυτό νερό.

Για τη μέθοδος αυτή βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν λιμνάζοντα νερά μέσα στο νεροχύτη, διαφορετικά πρέπει να τα βγάλετε. Η μαγειρική σόδα μαζί με το ξίδι προκαλεί χημική αντίδραση η οποία απομακρύνει βρομιές που υπάρχουν μέσα στον σωλήνα του νεροχύτη. Είναι δύο υλικά που τα διαθέτουν όλα τα σπίτια και αν όχι είναι πολύ εύκολο να τα προμηθευτείτε από το super market της περιοχής σας. Είναι επίσης τελείως ακίνδυνες ουσίες για το περιβάλλον, τους σωλήνες αλλά και για τον ίδιο τον άνθρωπο. Ρίξτε μερικά κουτάλια μαγειρική σόδα και μισό φλιτζάνι ξίδι μέσα στο σωλήνα του νεροχύτη. Κάντε υπομονή 10-20 λεπτά για να δράσει το μίγμα. Τέλος ρίξτε καυτό νερό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις