Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σύνοδος COP28 – Κάρολος: Με την ελληνική γραβάτα ο βασιλιάς της Βρετανίας
ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος COP28 – Κάρολος: Με την ελληνική γραβάτα ο βασιλιάς της Βρετανίας

Σύνοδος COP28 - Κάρολος: Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ φάνηκε να παίρνει θέση στη διαμάχη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα επιλέγοντας ένα εξωλεκτικό μήνυμα.

Λίγα 24ωρα και μετά τον σάλο που προκλήθηκε σε Μεγάλη Βρετανία και Ελλάδα από το unfair του Ρίσι Σούνακ στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ φάνηκε να παίρνει θέση επιλέγοντας ένα εξωλεκτικό μήνυμα. Συγκεκριμένα, ο Κάρολος ο οποίος βρίσκεται στο Ντουμπάι για την Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για το Κλίμα κατά τη διάρκεια της COP28, είχε ένα σύντομο τετ α τετ με τον Ρίσι Σούνακ. Τίποτα το αξιοπερίεργο θα έλεγε κανείς αφού στην εν λόγω συνάντηση βρίσκονται δεκάδες ηγέτες από όλο τον κόσμο.

Η ενδυματολογική επιλογή, ωστόσο, του βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας, να φορέσει γραβάτα με την ελληνική σημαία, κάτι που έχει ξανακάνει άλλωστε, (και ποσέ στα γαλανόλευκα) θα μπορούσε να ερμηνευτεί κάλλιστα και ως κίνηση στήριξης προς την χώρα μας με φόντο τόσο τη διαμάχη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα όσο και μετά την απρεπή κίνηση του Βρετανού πρωθυπουργού να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Λονδίνο.

Την είχε φορέσει για να υποδεχθεί και τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας

Η γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες πιστεύεται ότι αγοράστηκε σε μια από τις επισκέψεις του βασιλιά Καρόλου στην Αθήνα. Είναι ένα κομμάτι από την «Pagoni Maison des Cravates», μια πολυτελή μπουτίκ που βρίσκεται στο Κολωνάκι της Αθήνας. Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο βασιλιάς Κάρολος επέλεξε να φορέσει γραβάτα με την ελληνική σημαία, καθώς είναι κάτι που έχει κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν σε σημαντικές περιστάσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις