Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Βιγιαρεάλ – Παναθηναϊκός: Ήταν πολύ κοντά στην ισοφάριση το τριφύλλι
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Βιγιαρεάλ – Παναθηναϊκός: Ήταν πολύ κοντά στην ισοφάριση το τριφύλλι

Βιγιαρεάλ - Παναθηναϊκός: Δεν τα παράτησε και μείωσε

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (30/11) ο Παναθηναϊκός έπαιξε στην Ισπανία στο Εστάντιο ντε λα Κεράμικα της Βιγιαρεάλ για την 5η αγωνιστική της Europa League για τον 6ο όμιλο. Το τριφύλλι ήταν πολύ κοντά για την ισοφάριση όμως δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε με σκορ 3-2. Παρόλο που έμεινε πίσω στο σκορ με 3-0, κατάφερε και το μείωσε στο 3-2 έχοντας και ένα γκολ, όπου ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ.

Το παιχνίδι

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα η Βιγιαρεάλ πίεσε τους πράσινους ψηλά αλλά χωρίς να μπορεί να απειλήσει με στόχο να εκμεταλλευτεί κάθε τυχόν λάθος των πράσινων. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα όμως άνηκε στον Παναθηναϊκό και ήρθε στο 10ο λεπτό με τον Πέρεθ να απειλεί αρκετά μακριά από την περιοχή και τον Ρέινα και τελευταία στιγμή να μπλοκάρει τη μπάλα. Οι Ισπανοί απάντησαν στο 20ο λεπτό όταν ο Μοράλες έγινε αποδέκτης της μπάλας εκτός περιοχής, έκανε ένα δυνατό σουτ, ο Μπρινιόλι είδε τελευταία στιγμή τη μπάλα μπροστά του και απομάκρυνε με τις γροθιές.

Έπειτα ακολούθησαν τα δύο τέρματα με διαφορά 5 λεπτών. Αρχικά, στο 29ο λεπτό οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ όταν ο Μλαντένοβιτς έχασε τον Ακομάχ στα αριστερά, αυτός έκανε την κάθετη κίνηση και την πάσα προς τον Μπαένα ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Μπρινιόλι, έσκαψε τη μπάλα πάνω από τον Ιταλό γκολκίπερ και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Πέντε λεπτά αργότερα οι Ισπανοί γύρισαν όμορφα τη μπάλα από τα αριστερά, έγινε η παράλληλη μπαλιά στον Κομεσάνια, ο οποίος έκανε μια ωραία ντρίμπλα στον Αϊτόρ, και με σουτ νίκησε τον Μπρινιόλι ο οποίος δεν έβλεπε καλά που ήταν η μπάλα με τόσα σώματα μπροστά του και δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Δεύτερο μέρος (Άσχημο ξεκίνημα)

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με το χειρότερο δυνατό τρόπο για τον Παναθηναϊκό και ένα τρίτο γκολ για τους Ισπανούς από το πουθενά. Ο Αράο υποδέχτηκε τη μπάλα από τον Μπρινιόλι, δεν μπόρεσε να κάνει δεύτερη επαφή με τη μπάλα, οι παίκτες της Βιγιαρεάλ έκλεψαν με τον Μπαένα να δίνει στον Μοράλες, αυτός πλάσαρε στην κλειστή γωνία τον Μπρινιόλι και έκανε το 3-0. Η πρώτη καλή στιγμή του τριφυλλιού ήρθε στο 53ο λεπτο όταν ο Σπόραρ στα δεξιά έκανε το σουτ με τον Ρέινα να μπλοκάρει τη μπάλα. Το τριφύλλι όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε την απόδοση του και είδε να του ακυρώνεται μέσω VAR ένα γκολ του Αϊτόρ ως οφσάιντ στο 59ο λεπτό.

Το πέναλτι του Παναθηναϊκού

Στο 65ο και πάλι με τη χρήση του VAR ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι όταν ο Αϊτόρ δέχτηκε μια κλοτσιά εντός περιοχής. Ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση του αλλά ενώ έστειλε από την αντίπαλη γωνία τον Ρέινα σημάδεψε το δοκάρι, η μπάλα γύρισε προς τα πίσω με τον Παλάσιος να παίρνει το ριμπάουντ να κάνει σουτ εκτός περιοχής κα να την στέλνει στα δίχτυα για τι 3-1 στο 66ο λεπτό. Τέσσερα λεπτά αργότερα το τριφύλλι θα μπορούσε να μειώσει σε 3-2 και να βάλει “φωτιά” στο παιχνίδι. Σε νέο γύρισμα από τα δεξιά ο Αϊτόρ βρέθηκε ανενόχλητος στο ύψος του πέναλτι έκανε το σουτ με το δεξί με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από την εστία του Ρέινα.

Ο Ιωαννίδης έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς στο 81′ ο Παναθηναϊκός βρήκε ένα ακόμη γκολ. Ο Βιλένα έκανε εξαιρετική μπαλιά σαράντα μέτρων προς τον Ιωαννίδη που έφερε τη μπάλα μπροστά του, άφησε πίσω του τον αντίπαλο του, και με ωραίο πλασέ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Ρέινα για να μειώσει το σκορ και να δώσει νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Το σκορ μέχρι το τέλος παρέμεινε ίδιο με τον Παναθηναϊκό να παραμένει στην 3η θέση.

Η βαθμολογία

Το τριφύλλι με την χθεσινή ήττα από την Βιγιαρεάλ, παραμένει στην 3η θέση της βαθμολογία έχοντας 4 βαθμούς. Συγκεκριμένα, η Ρεν πέρασε στην φάση των 16 του Europa League με 12 βαθμούς και τερματίζοντας πρώτη και η Βιγιαρεάλ στην δεύτερη θέση πηγαίνοντας στην φάση των 32 του Europa League. Πλέον, ο Παναθηναϊκός, μαζί με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, ψάχνει ένα εισιτήριο όπου θα τον στείλει στην φάση των 32 του Conference League. Με το τελευταίο παιχνίδι να είναι 14/12 εντός έδρας με την Μακάμπι. Αλλά να σημειωθεί ότι η Μακάμπι έχει ένα λιγότερο παιχνίδι με την Βιγιαρεάλ όπου αυτό θα πραγματοποιηθεί στις 6/12.

Το άλλο παιχνίδι:

Μακάμπι Χάιφα – Ρεν (0-3)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις