Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Άιντραχτ – ΠΑΟΚ: Στην φάση των 16 ο δικέφαλος
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Άιντραχτ – ΠΑΟΚ: Στην φάση των 16 ο δικέφαλος

Άιντραχτ - ΠΑΟΚ: Στην φάση των 16 ο δικέφαλος του Conference League

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Η Άιντραχτ χθες (30/11) υποδέχτηκε τον ΠΑΟΚ στο Ντόιτσε Μπανκ Παρκ για την 5η αγωνιστική για τον 7ο όμιλο του Conference League. Ο ΠΑΟΚ έκανε περήφανους όλους του παοκτζίδες με την απευθείας πρόκριση στους 16! Με την χθεσινή νίκη, έφτασε στις 4 νίκες και 1 ισοπαλία έχοντας την πρωτιά του ομίλου, με το τελευταίο παιχνίδι να είναι εντός έδρας με το Ελσίνκι στις 14/12, όμως και να χάσει την πρόκριση την έχει κλειδώσει. Στην δεύτερη θέση η Άιντραχτ με 9 βαθμούς πήγε στην φάση των 32 του Conference, ενώ οι άλλες 2 ομάδες δεν συνεχίζουν.

Ο αγώνας

Ο αγώνας είχε το χαρακτήρα “τελικού” για την Άιντραχτ και τον ΠΑΟΚ αφού αμφότεροι είχαν προκριθεί στα νοκ-άουτ ματς του Conference League και διεκδικούσαν την πρωτιά που θα τους έστελνε απευθείας στους “16”, με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει με τη μία στο πνεύμα της μάχης και να μην επιτρέπει στους Γερμανούς να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Το δίλεπτο 9ο-10ο  λεπτό προβλημάτισε την ομάδα του Λουτσέσκου καθώς είδε τους αετούς να απειλούν αρχικά με τον Μαρμούς (άουτ το σουτ του μέσα από την περιοχή) και εν συνεχεία με τον Σαϊμπί (πρώτη επέμβαση του Κοτάρσκι) όμως στη συνέχεια ήλεγξε την κατάσταση και είχε τη δική του πρώτη τελική εντός εστίας στο 15ο, με τον Τραπ να μπλοκάρει σταθερά το σουτ του Τάισον.

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ, που ήταν ο πλέον επικίνδυνος παίκτης του Δικεφάλου για τους Γερμανούς, απείλησε και στο 28ο όταν συνδυάστηκε με τον Σαμάτα και αστόχησε σε σουτ εντός περιοχής, για να έρθει στο 29ο λεπτό η μεγαλύτερη ευκαιρία μέχρι εκείνη τη στιγμή και να έχει την υπογραφή της ελληνικής ομάδας. Οι παίκτες του Λουτσέσκου πίεσαν στο κέντρο και έβγαλαν γρήγορη κόντρα, με τον Σαμάτα να περνάει κάθετη πάσα στον Μουργκ και εκείνον να κάνει το πλασέ από εξαιρετική θέση μέσα στην αντίπαλη περιοχή, με τον Τραπ να αποκρούει σωτήρια με τα πόδια.

Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Κοτάρσκι να γίνει πρωταγωνιστής αποκρούοντας εντυπωσιακά το σουτ του Μαρμούς εξ επαφής, για να πέσει στη συνέχεια ο ρυθμός και τους Θεσσαλονικείς να εξουδετερώνουν πλήρως τα επιθετικά όπλα των Γερμανών, για να πάνε στην ανάπαυλα με το 0-0 χωρίς να έχουν κινδυνεύσει ιδιαίτερα (9-4 οι τελικές, 3-2 εντός εστίας, 63%-37% η κατοχή).

Δεύτερο μέρος

Όπως στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στο δεύτερο ο ΠΑΟΚ μπήκε συγκεντρωμένος και άψογα στημένος στο χορτάρι, για να έρθει μάλιστα στο 55ο λεπτό η στιγμή της έκρηξης στην ασπρόμαυρη εξέδρα. Από σέντρα του Ζίβκοβιτς από τα δεξιά απέτυχαν να διώξουν τη μπάλα τρεις παίκτες των γηπεδούχων μέσα στη μικρή περιοχή και ο Κεντζιόρα εκμεταλλεύτηκε τη σαστιμάρα τους για να κάνει το σουτ και να ανοίξει το σκορ για τον Δικέφαλο. Η χαρά της ελληνικής ομάδας κράτησε όμως μόνο τρία λεπτά, με την Άιντραχτ να απαντάει άμεσα με γκολ του Μαρμούς στο 58ο λεπτό για να κάνει το 1-1.

Το γκολ αυτό άλλαξε τα δεδομένα όσον αφορά στην ψυχολογία, με την Άιντραχτ να παίρνει τα ηνία, να ανοίγει το ρυθμό και να ασκεί ασφυκτική πίεση στον ΠΑΟΚ, έχοντας μάλιστα μεγάλη ευκαιρία για την ανατροπή στο 63ο με τον Εμπιμπέ.

Το γκολ που έδωσε το εισιτήριο στους 16

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ βρέθηκαν σε δύσκολη θέση όμως όχι μόνο άντεξαν, αλλά στο 73ο λεπτό πάγωσαν για δεύτερη φορά την “Ντόιτσε Μπανκ Αρένα” μέσα από μία γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση, με τον Τάισον να δίνει στον Κωνσταντέλια και εκείνος στον Τόμας, με το σουτ του να αποκρούεται ασταθώς από τον Τραπ και τον Ζίβκοβιτς να τον τιμωρεί, για να γράψει το 2-1 για τον ΠΑΟΚ προκαλώντας πανζουρλισμό στους φίλους του ΠΑΟΚ που είχαν ταξιδέψει στην Γερμανία.

Με το ματς να μπαίνει στην τελική ευθεία η Άιντραχτ έκανε την ύστατη προσπάθεια για να βρει ένα δεύτερο γκολ και να αποφύγει την ήττα, όμως δεν τα κατάφερε με τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου να ορθώνει ένα τεράστιο τείχος γύρω από την εστία του Κοτάρσκι και να κρατάει το υπέρ του 2-1 (οι εκνευρισμένοι Γερμανοί έμειναν με 10 παίκτες στο 90+4′ λόγω αποβολής του Γιάκιτς) και να πανηγυρίζει μία ιστορική πρόκριση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις