Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΑΕΚ – Μπράιτον: Ο “τελικός” στο Άμστερνταμ με τον Άγιαξ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΕΚ – Μπράιτον: Ο “τελικός” στο Άμστερνταμ με τον Άγιαξ

ΑΕΚ - Μπράιτον: Δεν τα κατάφερε να νικήσει παρόλο που πίεζε

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (30/11) η ΑΕΚ φιλοξένησε την Μπράιτον για την 5η αγωνιστική της Europa League. Η ομάδα του Αλμέιδα δεν κατάφερε να κερδίσει το παιχνίδι και ηττήθηκε με σκορ 0-1. Το μόνο που μένει για να συνεχίσει στην Ευρώπη, είναι ο “τελικός” στην Ολλανδία κόντρα στον Άγιαξ και να φέρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο τελευταίο τους παιχνίδι του 20υ ομίλου, για να τερματίσει στην 3η θέση και να περάσει στο Conference League.

Ο αγώνας

Στο πρώτο κομμάτι του ματς η Μπράιτον ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά και απείλησε με τον Φέρκιουσον στο 2′, αλλά ο Στάνκοβιτς επενέβη, ενώ στο 10′ το πλασέ του Αντιγκρά μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ. Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Ένωση ποδοπάτησε τους γλάρους, δημιουργώντας μια σειρά από ευκαιρίες για να σκοράρει, πολλές εξ αυτών σημαντικές. Η πρώτη ήταν στο 13ο λεπτό με το σουτ του Πινέδα, το οποίο πέρασε άουτ. Ο Μεξικανός τέσσερα λεπτά μετά έπιασε μια αδύναμη κεφαλιά με τον Βερμπρούγκεν να μπλοκάρει εύκολα. Οι κιτρινόμαυροι συνέχισαν να ταλαιπωρούν τα καρέ του Βερμπρούγκεν με βομβαρδισμό ενεργειών, ο οποίος όμως ήταν εκεί όταν χρειάστηκε. Στο 21′ ο Γκατσίνοβιτς με ωραία επέλαση στην περιοχή έκανε το πλασέ, η μπάλα πέρασε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Στο 30′ ήταν η σειρά του Τσούμπερ να απειλήσει με το δυνατό σουτ που ανάγκασε τον κίπερ της Μπράιτον να απομακρύνει σε κόρνερ. Δευτερόλεπτα μετά με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 35′ απείλησε και πάλι ο Πινέδα με ωραία ατομική ενέργεια, όμως το σουτ κατέληξε άουτ. Στο φινάλε η Ένωση έχασε τη σημαντικότερη φάση της στο παιχνίδι με το δοκάρι του Τσούμπερ και την άστοχη εξ επαφής κεφαλιά του Γκατσίνοβιτς.

Δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι ήταν πιο ισορροπημένο. Η Ένωση ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο 52ο λεπτό. Ο Μάνταλος έκανε το γύρισμα στον Γκατσίνοβιτς που έκανε το σουτ, αλλά ο Βερμπρούγκεν ύψωσε το χέρι του και τον σταμάτησε. Δύο λεπτά μετά οι γλάροι κέρδισαν το πέναλτι σε μαρκάρισμα του Πέδρο και ευστόχησε ο ίδιος. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τους κιτρινόμαυρους με την αποβολή του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Η Μπράιτον έχασε την ευκαιρία στο 73′ με τον Φέργκιουσον, όμως ο Στάνκοβιτς ήταν ψύχραιμος και τον σταμάτησε. Ένα λεπτό μετά η Ένωση έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Πινέδα μέσα από την περιοχή, όμως το σουτ που εξαπέλυσε πέρασε ελάχιστα άουτ. Οι κιτρινόμαυροι πάλεψαν μέχρι το φινάλε για να πάρουν κάτι από το ματς, όμως το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Η βαθμολογία

Η ΑΕΚ με την χθεσινή ήττα από την αγγλική ομάδα βρίσκεται στην 3η θέση και το καλό είναι ότι στο άλλο χθεσινό παιχνίδι έχασε και ο Άγιαξ από την Μαρσέιγ μέσα στην Γαλλία με σκορ 4-3 σ’ ένα εντυπωσιακό παιχνίδι, με αποτέλεσμα η Ολλανδική ομάδα να βρίσκεται στην 4η θέση με 2 βαθμούς ενώ η ΑΕΚ στην 3η θέση με 4 βαθμούς. Στις 14/12, αρκεί νίκη ή ισοπαλία μέσα στο Άμστερνταμ για να συνεχίσει η Ένωση στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις