Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Νέα χαρτονομίσματα ευρώ: Τα δύο πιθανά θέματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα χαρτονομίσματα ευρώ: Τα δύο πιθανά θέματα

Νέα χαρτονομίσματα ευρώ: Η ΕΚΤ αναμένεται να λάβει την απόφαση για τα τελικά σχέδια καθώς και για το πότε θα εκτυπωθούν και θα εκδοθούν τα νέα τραπεζογραμμάτια το 2026

Στο επόμενο βήμα της διαδικασίας για τη δημιουργία των νέων χαρτονομισμάτων ευρώ προχωρά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκρίνοντας δύο από τα επτά πιθανά θέματα, που θα έχουν τα νέα νομίσματα. Στόχος της ΕΚΤ είναι να διασφαλίσει ότι τα τραπεζογραμμάτια ευρώ παραμένουν ένα καινοτόμο, ασφαλές και αποτελεσματικό μέσο πληρωμής, το οποίο θα αντιπροσωπεύει και την κουλτούρα και τις αρχές της Ένωσης. Την ίδια ώρα, η ΕΚΤ επισημαίνει ότι σε έναν κόσμο όπου η εξέλιξη των τεχνολογιών αναπαραγωγής τραπεζογραμματίων είναι ραγδαία και όπου οι παραχαράκτες μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες και υλικό, η έκδοση νέων τραπεζογραμματίων σε τακτική βάση είναι απαραίτητη.

Προχωρώντας σε διασφαλίσεις για θέματα ασφαλείας, η ΕΚΤ δεσμεύεται να μειώσει και τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των τραπεζογραμματίων ευρώ σε όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους. Επίσης, επιδιώκει να γίνουν πιο οικεία στους Ευρωπαίους πολίτες κάθε ηλικίας και υποβάθρου και να τους ενσωματώνουν όλους, συμπεριλαμβανομένων των ευάλωτων ομάδων, όπως τα άτομα με προβλήματα όρασης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις