Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Hot Jobs ΔΥΠΑ πώς λειτουργεί: Τι ξέρουμε για τη νέα πλατφόρμα αναζήτησης θέσεων εργασίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Hot Jobs ΔΥΠΑ πώς λειτουργεί: Τι ξέρουμε για τη νέα πλατφόρμα αναζήτησης θέσεων εργασίας

Hot Jobs ΔΥΠΑ πώς λειτουργεί: Η χρήση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας είναι εύχρηστη

Σε πλήρη λειτουργία είναι η νέα ψηφιακή πλατφόρμα αναζήτησης θέσεων εργασίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) που αφορά τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις. Με τη νέα πρωτοβουλία, η οποία εντάσσεται σε ένα σύνολο ενεργητικών πολιτικών και δράσεων για την ενίσχυση της απασχόλησης, όπως οι Ημέρες Καριέρας και τα εργαστήρια συμβουλευτικής, η ΔΥΠΑ επιχειρεί να ισχυροποιήσει τον διαμεσολαβητικό της ρόλο στην αγορά εργασίας και να «χτίσει» μία αμφίδρομη και ουσιαστική σχέση με τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας, με προσωπικό άνω των 50 ατόμων, προκειμένου να επιτύχει την αποτελεσματική σύζευξη μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη της ΔΥΠΑ, στόχος της νέας ψηφιακής πλατφόρμας (www.dypa.gov.gr/hotjobs) είναι η πλήρης μετεξέλιξή της από επιδοματικό, γραφειοκρατικό οργανισμό, σε ισχυρό σύμμαχο των πολιτών που αναζητούν εργασία και των επιχειρήσεων που αναζητούν εργαζόμενους με γνώσεις, ταλέντα και δεξιότητες. Όπως σημείωσε ο διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης, με τη νέα πλατφόρμα «Hot Jobs» γίνεται πιο εύκολη και άμεση η διασύνδεση όσων ψάχνουν για δουλειά με τις επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό.

«Τα τελευταία χρόνια, κινούμαστε δυναμικά προς αυτή την κατεύθυνση. Με εξωστρεφή προσανατολισμό και με σύγχρονες πρωτοβουλίες, συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημιουργία ενός δυναμικού περιβάλλοντος συνεργασιών, το οποίο θα διευκολύνει αφενός μεν τις επιχειρήσεις να εντοπίζουν ανθρώπινο δυναμικό με τις κατάλληλες γνώσεις και ταλέντα αφετέρου δε τους ανέργους να βρουν τη θέση εργασίας που ταιριάζει στο εργασιακό προφίλ τους. Η ΔΥΠΑ αλλάζει και ζητάμε από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να δοκιμάσουν και να αξιοποιήσουν τις νέες υπηρεσίες και τα εργαλεία μας», σημειώνει ο Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Πώς λειτουργεί

Η χρήση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας είναι εύχρηστη και φιλική και για τις επιχειρήσεις και για τους υποψήφιους εργαζόμενους. Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη. Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να καταχωρίσουν την αγγελία τους για τις κενές θέσεις εργασίας που διαθέτουν στην ψηφιακή πλατφόρμα, συμπληρώνοντας τα απαραίτητα πεδία σχετικά με την επωνυμία της επιχείρησης, τον αριθμό του απασχολούμενου προσωπικού, τη διεύθυνση της έδρας, τα στοιχεία επικοινωνίας (ονοματεπώνυμο υπεύθυνου, τηλέφωνο και e-mail), τον αριθμό των κενών θέσεων εργασίας και τις ειδικότητες που αναζητούν, ενώ μπορούν επίσης να δηλώσουν, εάν ενδιαφέρονται να ενημερώνονται για τον χρόνο και τον τόπο διεξαγωγής των Ημερών Καριέρας.

Από την πλευρά τους, οι άνεργοι ή όσοι αναζητούν εργασία μπορούν να αποστείλουν το βιογραφικό τους με το πάτημα ενός κουμπιού, που θα περιέχει όλες τις πληροφορίες για το επίπεδο εκπαίδευσής τους, την επαγγελματική τους εμπειρία, αλλά και τις δεξιότητές τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις