Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τζορτζ Ου. Μπους για Κίσινγκερ: «Έφυγε μια από τις πιο διακεκριμένες φωνές σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής»
ΚΟΣΜΟΣ

Τζορτζ Ου. Μπους για Κίσινγκερ: «Έφυγε μια από τις πιο διακεκριμένες φωνές σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής»

Πέθανε στα 100 ο Χένρι Κίσινγκερ

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Ου. Μπους απέτισε φόρο τιμής στον πρώην υπουργό Εξωτερικών Χένρι Κίσινγκερ, κρίνοντας πως η Αμερική απώλεσε «μια από τις πιο αξιόπιστες και διακεκριμένες φωνές σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής». Το γεγονός ότι ο πρόσφυγας που έφυγε από τη ναζιστική Γερμανία μπόρεσε να γίνει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας και βασικός διαμορφωτής της εξωτερικής πολιτικής της χώρας πιστοποιεί «το δικό του μεγαλείο όσο και το μεγαλείο της Αμερικής», έκρινε ο πρώην πρόεδρος σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από το κέντρο που φέρει το όνομά του.

Πέθανε στα 100 ο Χένρι Κίσινγκερ

Ο Χένρι Κίσινγκερ, ιστορική μορφή της αμερικανικής διπλωματίας που όμως είχε ιδιαίτερα αμφιλεγόμενες διαστάσεις, υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επί των ημερών του Ρίτσαρντ Νίξον και του Τζέραλντ Φορντ στην προεδρία, πέθανε στα 100 του χρόνια, ανακοίνωσε το ίδρυμα που ίδρυσε ο νομπελίστας ειρήνης (1973) και φέρει το όνομά του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις