Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Στιγμές τρόμου για 16χρονες στο Μοναστηράκι
ΕΛΛΑΔΑ

Στιγμές τρόμου για 16χρονες στο Μοναστηράκι

Σε βάρος του 16χρονου αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία

Σε εφιάλτη εξελίχθηκε η βόλτα στην Πλατεία, στο Μοναστηράκι, για μια παρέα από 16χρονα κορίτσια. Ενώ περπατούσαν, ένας 16χρονος Πακιστανός μαζί με συνεργό του, που διέφυγε και αναζητείται από την Αστυνομία, άρχισαν σύμφωνα με όσα αφηγήθηκαν και οι ίδιες, να τις παρενοχλούν και με θράσος να προχωρούν σε χειρονομίες προς τις έφηβες, δημιουργώντας τους ασφυκτική κατάσταση, από την οποία δεν ήξεραν, πανικόβλητες, πώς να ξεφύγουν.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Ένας νεαρός, σαν από μηχανής Θεός, σε μια εποχή που η αδιαφορία τείνει να γίνει καθεστώς για όσα ανήκουστα συμβαίνουν γύρω, επενέβη για να προστατεύσει τις 16χρονες. Η «απάντηση» από τον 16χρονο δράστη και τον συνεργό του ήρθε με γροθιές και κλωτσιές σε βάρος του, ενώ, κατά τις επιθέσεις, βρήκαν την ευκαιρία και του άρπαξαν και το κινητό του τηλέφωνο. Γρήγορα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και αστυνομικοί της ομάδας Δράση πάνω στις ευέλικτες μηχανές, μικρού κυβισμού, έφθασαν γρήγορα στην πλατεία, ενώ ακόμη το σοβαρό επεισόδιο βρισκόταν σε εξέλιξη. Ενώ ο συνεργός πρόλαβε να διαφύγει και να χαθεί μέσα στον κόσμο οι αστυνομικοί επιχείρησαν και το πέτυχαν να ακινητοποιήσουν τον 16χρονο από το Πακιστάν παρά την προσπάθειά του να διαφύγει και αυτός.

Σε βάρος του 16χρονου αλλοδαπού, σχηματίστηκε δικογραφία  «για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις και κλοπή κατά συναυτουργία». «Ειδικότερα», ανακοίνωσε η Αστυνομία  «οι κατηγορούμενοι, προσέγγισαν παρέα ανήλικων κοριτσιών στην Πλατεία Μοναστηρακίου και αφού τις εξύβρισαν προέβησαν σε προσβλητικές για τη γενετήσια ευπρέπεια χειρονομίες.

Τραυματίας ο νεαρός που παρενέβη

Διερχόμενος νεαρός άνδρας που αντιλήφθηκε το περιστατικό, παρενέβη και στην προσπάθειά του να παύσει τις ενέργειες των δραστών, δέχθηκε χτυπήματα με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του. Επιπλέον κατά τη διάρκεια του συμβάντος οι δράστες κατάφεραν να αφαιρέσουν το κινητό του. Αστυνομικοί που εκτελούσαν υπηρεσία σε κοντινό σημείο, προσέγγισαν τους ανωτέρω και παρά την προσπάθεια του 16χρονου να διαφύγει, τον δέσμευσαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ακροπόλεως, το οποίο επελήφθη προανακριτικά. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ανήλικος με μαχαίρι

Στο μεταξύ, ένας 17χρονος στον Κολωνό συνελήφθη σε ελέγχους της Αστυνομίας καθώς βρέθηκε πάνω του ένα μεταλλικό πτυσσόμενο  μαχαίρι. Ηταν ένα από τα αποτελέσματα μιας  ακόμη εξόρμησης της  Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και των  Υποδιευθύνσεων  Ασφαλείας Βορειοανατολικής, Νοτιοανατολικής και Δυτικής Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικών των ομάδων Ο.Π.Κ.Ε και ΔΙ.ΑΣ, για την αντιμετώπιση της νεανικής εγκληματικότητας και ιδιαίτερα  για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων, σε Κολωνό, Μαρούσι, Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Γλυφάδα, Πετρούπολη και Ίλιον. Στο πλαίσιο της δράσης, ελέχθησαν 240 άτομα.

«Σκοπός της δράσης», επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ «ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων, που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας ενώ τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις