Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λέσβος ΕΠΑΛ παραίτηση διευθυντή: Απουσίαζαν οι 80 από τους 120 μαθητές
ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος ΕΠΑΛ παραίτηση διευθυντή: Απουσίαζαν οι 80 από τους 120 μαθητές

Λέσβος ΕΠΑΛ παραίτηση διευθυντή: «Δεν είναι δυνατόν να μην πατάνε οι μαθητές», δήλωσε η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης.

Παραιτήθηκε ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Καλλονής στη Λέσβο, όταν έπειτα από έλεγχο στο σχολείο του διαπιστώθηκε ότι απουσίαζαν οι 80 από τους 120 μαθητές. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του stonisi.gr, την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο επισκέψεων και καλής συνεργασίας της περιφερειακής διευθύντριας Εκπαίδευσης Καίτης Στρατάκη με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Τίμο Θεοφανέλλη μετέβησαν στο εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής όπου διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι ότι απουσίαζαν 80 εγγεγραμμένοι μαθητές από το σχολείο, σε σύνολο 120.

Ανέλαβε νέος διευθυντής στο ΕΠΑΛ

Προσπαθώντας να βρει άκρη η κ. Στρατάκη κατάλαβε ότι το φαινόμενο δεν ήταν μεμονωμένο και θορυβήθηκε. «Δεν είναι δυνατόν να μην πατάνε οι μαθητές, ενώ έχουν τοποθετηθεί τόσοι εκπαιδευτικοί, και αλλού υπάρχουν κενά. Είναι πρόκληση αυτό!» ανέφερε στο μέσο η ίδια, κληθείσα να σχολιάσει την επίσκεψη. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, παραιτήθηκε ο διευθυντής και ανέλαβε νέος, με καθήκον να βρίσκεται καθ’ όλο το ωράριο του σχολείου, τουλάχιστον από τις 6 το απόγευμα έως τις 10.30 το βράδυ. Πάντως οι επισκέψεις στα σχολεία δεν πρόκειται να σταματήσουν από τους δύο προϊστάμενους της εκπαίδευσης, ώστε να βλέπουν άμεσα τι θέματα προκύπτουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το επεισόδιο ξυλοδαρμού σε σχολική εκδρομή η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης έχει διατάξει ΕΔΕ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις