Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καιρός Κολυδάς: Η πρόγνωση για το πρώτο 10ημερο του Δεκεμβρίου
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός Κολυδάς: Η πρόγνωση για το πρώτο 10ημερο του Δεκεμβρίου

Καιρός Κολυδάς: Ο Δεκέμβριος μπαίνει την Παρασκευή, αλλά ο καιρός κάθε άλλο παρά χειμώνα θυμίζει, τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή

Με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες μπαίνει ο Δεκέμβριος, καθώς και την Παρασκευή, αλλά κυρίως το Σαββατοκύριακο, ο υδράργυρος θα φτάσει –και μπορεί και να περάσει- τους 23 βαθμούς Κελσίου. Ο καιρός εναρμονίζεται ωστόσο, σταδιακά με το ημερολόγιο, καθώς οι βροχές και τα πρώτα κρύα θα κάνουν την εμφάνισή τους στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά. Τα «σκαμπανεβάσματα» του καιρού συνεχίζονται, όπως όλα δείχνουν, με καταιγίδες κυρίως στη δυτική Ελλάδα μέχρι και την Παρασκευή, ωστόσο το σκηνικό θα είναι… ήπιο από τις 2 Δεκεμβρίου ημέρα Σάββατο, με κύρια χαρακτηριστικά τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Το Σαββατοκύριακο θα «κυριαρχήσουν» οι νοτιάδες, ενώ αναμένεται και έλευση αφρικανικής σκόνης. Σήμερα Πέμπτη τώρα, τοπικές βροχές μικρής διάρκειας θα σημειωθούν στις νοτιοανατολικές νησιωτικές περιοχές της χώρας και ίσως στη δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Ο καιρός την Παρασκευή

Στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια θα αυξηθούν. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά όπου θα σχηματιστούν και ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.

Ο καιρός το Σάββατο

Σε όλη τη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πιο πυκνές. Τοπικές βροχές ενδέχεται να σημειωθούν στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα ανατολικά 6 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Ο καιρός την Κυριακή

Στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ, όμως από το απόγευμα στα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ.

Δείτε βίντεο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις