Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΑΕΚ – Μπράιτον: Θα κάνει ό,τι στην Αγγλία απόψε η Ένωση
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΕΚ – Μπράιτον: Θα κάνει ό,τι στην Αγγλία απόψε η Ένωση

ΑΕΚ - Μπράιτον: Θα εκμεταλλευτεί τις απουσίες

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Η ΑΕΚ απόψε (30/11, 19:45 Cosmote TV) υποδέχεται την Μπράιτον στο OPAP Arena για την 5η αγωνιστική του Europa League. Οι κιτρινόμαυροι βρίσκονται στην 3η θέση του 2ου ομίλου, όπου τους στέλνει απευθείας στο Conference League και απόψε θα κυνηγήσουν την νίκη διότι δεν θέλει να αποκλειστούν ούτε από το Europa League αλλά, ούτε από το Conference League. Από την άλλη η Μπράιτον βρίσκεται στην 2η θέση με 7 βαθμούς αλλά η Μαρσέιγ στην 1η θέση με 8 βαθμούς. Καμία ομάδα δεν έχει κλειδώσει την πρόκριση.

Αν η ΑΕΚ καταφέρει να πάρει δύο νίκες, τότε συνεχίζει στο Europa League, ενώ και οι τέσσερις βαθμοί στα δύο τελευταία παιχνίδια συνιστούν ευνοϊκή συγκομιδή. Τα προβλήματα αρχίζουν σε περίπτωση έστω και μιας ήττας από τον Άγιαξ, αφού τότε μπαίνει στο “κόλπο” και το ενδεχόμενο του αποκλεισμού.

Τα δεδομένα των ομάδων

Η ΑΕΚ έρχεται με μια νίκη εκτός έδρας με σκορ 0-1 τον Πας Γιάννενα, αλλά δεν θα έχει για την αποψινή αναμέτρηση η ΑΕΚ τον Φερνάντες (Τραυματισμός στον αχίλλειο τένοντα), ενώ είναι αμφίβολοι οι Γκαρσία (τραυματισμός), Γιόνσσον (Τραυματισμός) και του Μουκουντί (τραυματισμός). Οι σκέψεις του Αλμέιδα για την ενδεκάδα είναι με βάση τα παραπάνω δεδομένα. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Στάνκοβιτς. Ο Χατζισαφί έχει το προβάδισμα να παίξει στα αριστερά, στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστούν οι Βίντα – Μουκουντί, ενώ στο δεξί άκρο της άμυνας τη θέση διεκδικούν οι Ρότα – Σιντιμπέ (ο Γάλλος έπαιξε κόντρα στον ΠΑΣ).

Στον άξονα αναμένεται να αγωνιστούν ο Νταμιάν Σιμάνσκι στο “έξι” έχοντας μπροστά του τον Πινέδα στο “οκτώ”. Από εκεί και πέρα πολλά μπορεί να επιλέξει ο Αλμέιδα, καθώς έχει κάνει αρκετές δοκιμές. Ο Άμραμπατ αναμένεται να παίξει στα δεξιά και ο Γκατσίνοβιτς στα αριστερά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης δύο θέσεις διεκδικούν οι Πόνσε, Τσούμπερ και Αραούχο. Φυσικά δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής ως προς τον καταρτισμό της ενδεκάδας. Να σημειωθεί ότι, στο παιχνίδι στην Αγγλία είχε επικρατήσει η ΑΕΚ με σκορ 2-3.

Η Μπράιτον

Η Μπράιτον επίσης έρχεται με μια νίκη της Νότινγκχαμ Φόρεστ με σκορ 2-3 εκτός έδρας, όμως τα κακά νέα της αγγλικής ομάδα, αλλά τα καλά για την ελληνική ομάδα είναι ότι: ‘Εχασε με προβλήματα τραυματισμού τον Ανσού Φάτι αλλά και τον Ταρίκ Λάμπτεϊ. Επιπλέον, από τις απουσίες φαίνεται ότι η Μπράιτον αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα στην επιθετική της γραμμή, αλλά και τα άκρα της επίθεσης. Η θέση που “πονάει” περισσότερο είναι αυτή του αριστερού μπακ.

Εκεί απουσιάζει ο Εστουπινιάν ενώ εκεί έπαιζε και ο Λάμπτεϊ. Το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιηθεί ο Πασκάλ Γκρος σε αυτή τη θέση. Στο παιχνίδι με τη Νότιγχαμ, ο αντικαταστάτης του τραυματία Λάμπτεϊ ήταν ο 18χρονος Τζακ Χίνσελγουντ, ο οποίος αγωνίζεται ως μέσος. Στη μεσαία γραμμή δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, ενώ μεσοεπιθετικά παρά τις δύο ηχηρές απουσίες (Φάτι, Μαρτς) ο Ντε Τσέρμπι έχει λύσεις. Στην κορυφή της επίθεσης μπορεί να απουσιάζει ο μπαρουτοκαπνισμένος Γουέλμπεκ, όμως ο Έβαν Φέργκιουσον λάμπει ήδη με την Μπράιτον, ενώ ο Ζοάο Πέδρο έχει ήδη τέσσερα γκολ στο Europa League και είναι κίνδυνος στο σκοράρισμα.

Το άλλο παιχνίδι:

Μαρσέιγ – Άγιαξ (22:00)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις