Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

29

Φεβρουαρίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γάμος ομοφυλόφιλων – Ακρίτα: Αν δεν του αρέσει του Βορίδη να παραιτηθεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γάμος ομοφυλόφιλων – Ακρίτα: Αν δεν του αρέσει του Βορίδη να παραιτηθεί

"Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι υπόθεση όλων μας και δεν υπόκεινται στην ομοφοβική στάση πολιτικών" όπως οι Βορίδης και Σαμαράς, λέει η Ελενα Αρκίτα

Να παραιτηθεί καλεί τον Μάκη Βορίδη η Έλενα Ακρίτα, με αφορμή τη δήλωση του υπουργού Επικρατείας πως δεν προτίθεται να ψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Στο στόχαστρο της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επίσης έχει τοποθετηθεί αρνητικά για το ίδιο ζήτημα. “Η ελληνική κοινωνία και η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα δεν προτίθενται να περιμένουν πότε θα είναι “έτοιμοι” οι κυβερνητικοί βουλευτές κκ Βορίδης και Σαμαράς να αποδεχτούν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι υπόθεση όλων μας και δεν υπόκεινται στην ομοφοβική στάση πολιτικών που χαϊδεύουν τα αυτιά ψηφοφόρων της Ακροδεξιάς” σημείωσε αιχμηρά στη δήλωσή της η Έλενα Ακρίτα, η οποία καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να φέρει άμεσα τη σχετική ρύθμιση προς ψήφιση στη Βουλή.

Μάλιστα, η κα. Ακρίτα υπενθύμισε και σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος έλεγε για το θέμα πως: “δεν υπάρχει ο παραμικρός χώρος για αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ρητορική στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας! Και αν ποτέ εκδηλωθεί, έστω και ψήγμα της, δεν θα μείνει ατιμώρητη και θα καταδικαστεί με τον πιο εμφατικό τρόπο”. “Αν εννοεί έστω και λέξη από όσα έλεγε (σ.σ ο Κυριάκος Μητσοτάκης), είναι προφανές ότι ο κ. Βορίδης δεν έχει θέση στην κυβέρνησή του. Ας ακούσει λοιπόν τον κ. Κακλαμάνη, που δήλωσε ότι όποιος υπουργός δεν συντάσσεται με την κυβερνητική πολιτική φεύγει, και ας πράξει τα δέοντα” κατέληξε η βουλεύτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά η δήλωση της Έλενας Ακρίτα

“Οι πρόσφατες τοποθετήσεις του κ. Αντώνη Σαμαρά και του κ. Μάκη Βορίδη για το ζήτημα του γάμου και της τεκνοθεσίας ομόφυλων ζευγαριών δεν έρχονται ως κεραυνός εν αιθρία. Εδώ και χρόνια είναι γνωστό πως το κουστούμι της σύγχρονης ευρωπαϊκής πραγματικότητας και του σεβασμού σε αυτονόητα δικαιώματα στενεύει πολλά από τα κορυφαία και κατά τα άλλα άριστα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Η ελληνική κοινωνία και η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα δεν προτίθενται να περιμένουν πότε θα είναι “έτοιμοι” οι κυβερνητικοί βουλευτές κκ Βορίδης και Σαμαράς να αποδεχτούν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι υπόθεση όλων μας και δεν υπόκεινται στην ομοφοβική στάση πολιτικών που χαϊδεύουν τα αυτιά ψηφοφόρων της Ακροδεξιάς.

Δεν θα ανεχτούμε πλέον έναν άκρως κακοποιητικό λόγο που στιγματίζει ανθρώπους. Τα παιδιά των ΛΟΑΤΚΙ+ οικογενειών έχουν τα ίδια θεμελιώδη δικαιώματα με όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Η ομόφυλη οικογένεια στην Ελλάδα του 2023, είναι ακόμα νομικά ανυπεράσπιστη. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που ως κυβέρνηση ψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης και τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, έχει καταθέσει πρόταση νόμου για την ισότητα στον γάμο και το δικαίωμα τεκνοθεσίας, από τον Ιούνιο του 2022.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό να σταματήσει να κρατά την Ελλάδα στην οπισθοδρομική πλευρά της Ευρώπης και να φέρει άμεσα τη σχετική ρύθμιση προς ψήφιση στη Βουλή.

Για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε προεκλογικά:

“Δεν υπάρχει ο παραμικρός χώρος για αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ρητορική στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας! Και αν ποτέ εκδηλωθεί, έστω και ψήγμα της, δεν θα μείνει ατιμώρητη και θα καταδικαστεί με τον πιο εμφατικό τρόπο.”

Αν εννοεί έστω και λέξη από όσα έλεγε, είναι προφανές ότι ο κ. Βορίδης δεν έχει θέση στην κυβέρνησή του. Ας ακούσει λοιπόν τον κ. Κακλαμάνη, που δήλωσε ότι όποιος υπουργός δεν συντάσσεται με την κυβερνητική πολιτική φεύγει, και ας πράξει τα δέοντα.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα επαληθεύσει όσους πιστεύουν ότι θα είναι για πάντα δέσμιος της σκληρής δεξιάς πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις