Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

22

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αντιδράσεις μετά την ανάρτησή της Ακρίτα για τη βουλευτική αποζημίωση – «Πώς είναι τα πράγματα στα σύννεφα;» 
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις μετά την ανάρτησή της Ακρίτα για τη βουλευτική αποζημίωση – «Πώς είναι τα πράγματα στα σύννεφα;» 

Έλενα Ακρίτα: Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσε τη μηνιαία αποζημίωσή της στη Βουλή και προκάλεσε ανάμεικτες αντιδράσεις.

Η Έλενα Ακρίτα δημοσίευσε την Κυριακή τα στοιχεία της βουλευτικής της αποζημίωσης για τον Δεκέμβριο, κάτι που έχει δεσμευτεί ότι θα κάνει κάθε μήνα. Η μεικτή αποζημίωση φτάνει τις 4.832 ευρώ καθαρά. Στις αποδοχές της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, όπως φαίνεται από την ανάρτησή της, περιλαμβάνονται έξοδα κίνησης και ταχυδρομικά τέλη, που, σε μια γρήγορη ανάγνωση των σχολίων στο ποστ, εξόργισε περισσότερο από όλα, τους followers –και μη!

«Η βουλευτική μου αποζημίωση. Στο πόσον προστίθενται 300€ για τέσσερις συμμετοχές σε Κοινοβουλευτικές Μόνιμες Επιτροπές. Όπως κάνω κάθε μήνα, στα τέλη Νοεμβρίου θα ενημερώσω αναλυτικά τους πολίτες για την κοινοβουλευτική μου δραστηριότητα. Είναι χρέος μου» έγραψε στην ανάρτηση της η Έλενα Ακρίτα.

«Ο κοσμάκης να ζει με 700 ευρώ όλη την οικογένεια»

Τα σχόλια έπεσαν βροχή στην ανάρτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ με τους περισσότερους να βρίσκουν προκλητική και την ανάρτηση και τον μισθό της και τους λίγους να δίνουν συγχαρητήρια στην Έλενα Ακρίτα, που δημοσιεύει τον μισθό της. «81% αναπηρία,750 € σύνταξη…35 χρόνια δουλειάς και 125 ευρώ τον μήνα είναι η συμμετοχή μου στα φάρμακα μου…Μήπως Κα Ακρίτα να ξανασκεφτείτε γιατί εσείς όλοι χρειάζεστε 5000+ για να ζείτε κι εμείς η πλέμπα 600-700 €;» σχολίασε κάποιος.

«Μάλλον θα έπρεπε να επανεξεταστεί το ζήτημα των μισθών των βουλευτών. Πάρα πολλά χρήματα για μια χώρα σαν την Ελλάδα που ο μισθός του Έλληνα είναι στα τάρταρα. Ο κοσμάκης να ζει με 700 ευρώ όλη την οικογένεια…» γράφει κάποιος άλλος. Ένας γιατρός σχολίασε ότι στην εφημερία παίρνει 3,3 ευρώ την ώρα και ότι «μάλλον δεν είμαστε τόσο σημαντικοί» και ένας εκπαιδευτικός που είπε «εμείς παίρνουμε με το ζόρι 1000 ευρώ».

«Είμαι γιατρός και στην εφημερία παίρνω 3,3 ευρώ την ώρα. Σε μια ώρα που μπορεί να κάνω μια επέμβαση να σώσω κάποιον, αυτό πληρώνεται 3,3 ευρώ. Και όχι, η έννοια του «λειτουργήματος» δεν είναι ικανή να μου προσφέρει τα προς το ζην. Μπορεί να μην είμαστε μόνο 300, να μη μπορούμε να έχουμε τέτοιους παχυλούς μισθούς, μάλλον δεν είμαστε τόσο σημαντικοί. Σέβομαι την προσπάθεια που κάνετε και ως επί το πλείστον συμφωνώ με πολλά από αυτά που λέτε, αλλά ποιο ακριβώς είναι το νόημα του ότι έχετε μηνιαίες απολαβές κοντά στα 5000, τη στιγμή που άνθρωποι τη βγάζουν με 700 το μήνα? Τουλάχιστον μην το δημοσιεύετε αν μη τι άλλο γιατί είναι προκλητικό» γράφει ο γιατρός.

«Με 5.000 τον μήνα κάνω και εγώ τον επαναστάτη»

«Εμείς πάντως οι καθηγητές παίρνουμε με το ζόρι 1000 ευρώ χωρίς έξοδα μετακίνησης κλπ» λέει ο εκπαιδευτικός. «Με 5κ τον μήνα κάνω και εγώ τον επαναστάτη, σα δεν ντρέπεστε λέω εγώ και οι 300 ο κόσμος υποφέρει με 700 & 800 τον μήνα και εσείς απολαμβάνετε όλα τα προνόμια» σχολιάζει κάποιος. «Αυτός ο μισθός αντιστοιχεί σε 7 υπαλλήλους …φυσικά και δεν φταίτε εσείς προσωπικά ούτε για τα λεφτά που παίρνετε ούτε και για τον μισθό των ανθρώπων αλλά δεν θα πρέπει να εξετάσουμε λίγο το όλο θέμα της επιβίωσης?» διερωτάται ένας άλλος. «Πως είναι τα πράγματα εκεί πάνω στα σύννεφα; Εμείς εδώ στον βούρκο προσπαθούμε να επιβιώσουμε πάντως».

Τα ταχυδρομικά τέλη

«Αυτό το «ταχυδρομικά τέλη » το 2023 που δε φτάνει ούτε το μισθό μου το λες κ πρόκληση πάντως», «Ταχυδρομικά τέλη 900€ ???? Το 2023 δεν ξέρετε εσείς στην Βουλή το email ????», «Συγγνώμη πού χρησιμεύουν τα ταχυδρομικά τέλη αξίας 909€; Πού ακριβώς χρησιμοποιούνται αυτά τα χρήματα και είναι τόσα πολλά;» είναι κάποια από τα σχόλια για τα ταχυδρομικά τέλη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις