Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

24

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Gucci στάση εργασίας: Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν οι εργαζόμενοι του οίκου
ΚΟΣΜΟΣ

Gucci στάση εργασίας: Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν οι εργαζόμενοι του οίκου

Gucci στάση εργασίας: Πρόκειται για την πρώτη απεργιακή κινητοποίηση επαγγελματιών του δημιουργικού τμήματος στην 102χρονη ιστορία της Gucci.

Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν περίπου 40 εργαζόμενοι στο τμήμα design του εμβληματικού οίκου μόδας Gucci. Οι εργαζόμενοι στον Gucci του γαλλικού ομίλου ειδών πολυτελείας Kering, αντιδρούν στην μεταφορά τους από τη Ρώμη στο Μιλάνο, εκφράζοντας φόβους για «κεκαλυμμένες μαζικές απολύσεις». «Ο Gucci κόβει αλλά δεν ράβει» ή «Στον Gucci, οι απολύσεις είναι της μόδας» έγραφαν τα πλακάτ που κρατούσαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από την έδρα της εταιρείας στη Ρώμη. Ο διάσημος οίκος μόδας ανακοίνωσε τον Οκτώβριο τη μεταφορά στο Μιλάνο του τμήματος design, στο οποίο εντάσσεται η διεύθυνσή δημιουργικού, υποχρεώνοντας, σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές ενώσεις, 153 εργαζόμενους εκ των συνολικά 219 να μετακομίσουν στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας υπό συνθήκες, που δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές.

«Το γραφείο design είναι η καρδιά του Gucci, όπου εργάζονται οι σχεδιαστές και μόδιστροι, εδώ γεννιούνται όλες οι συλλογές. Πρόκειται για την πρώτη απεργιακή κινητοποίηση στην ιστορία του», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Τσιάρα Τζιανότι, συνδικαλιστική εκπρόσωπος του οίκου. Σύμφωνα με την ίδια, περισσότεροι από 50 εργαζόμενοι στο γραφείο design του Gucci συμμετείχαν πριν από μία εβδομάδα σε κινητοποίηση που οργάνωσαν οι συνδικαλιστικές ενώσεις CGIL και UIL.

«Η Kering θέλει να επωφεληθεί από αυτήν την αναδιάρθρωση για να μειώσει το προσωπικό και να οδηγήσει στην πόρτα της εξόδου εργαζόμενους που βλέπουν να τους προτείνονται μη ικανοποιητικές συνθήκες, καθώς δεν μπορούν να φύγουν από τη Ρώμη, διότι εκεί ζουν οι οικογένειές τους, τα παιδιά τους», επισήμανε η Τζιανότι.  Τις κατηγορίες αυτές απορρίπτει ο Gucci: «Έχοντας ανακοινωθεί στα συνδικάτα στις αρχές Οκτωβρίου», αυτή η μεταφορά «δεν προβλέπει καμία μείωση προσωπικού» και «θα εφαρμοστεί με πλήρη σεβασμό στους ισχύοντες κανόνες», διαβεβαιώνει η εταιρεία σε ένα σημείωμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις