Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλέβουν λάδι από νεκροταφεία – Θεσσαλονίκη: Σοκ, αρπάζουν τα μπουκαλάκια από τους τάφους
ΕΛΛΑΔΑ

Κλέβουν λάδι από νεκροταφεία – Θεσσαλονίκη: Σοκ, αρπάζουν τα μπουκαλάκια από τους τάφους

Κλέβουν λάδι από νεκροταφεία - Θεσσαλονίκη: Οι συγγενείς των νεκρών αναγκάζονται να παίρνουν τα μπουκαλάκια με το λάδι στα σπίτια τους.

Το ελαιόλαδο κοστίζει ακριβά και επιτήδειοι προσπαθούν να κλέψουν ποσότητες όπως μπορούν. Ακόμα και σε νεκροταφεία στη Θεσσαλονίκη παρατηρούνται κλοπές, που σχετίζονται με το λάδι. Οι περισσότεροι από εκείνους που άφηναν ελαιόλαδο σε νεκροταφεία στη Θεσσαλονίκη, έχουν αλλάξει τακτική. Όπως αποκαλύπτει ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αβαρλής, επειδή τα μπουκαλάκια με λάδι βρίσκονται το τελευταίο διάστημα στο στόχαστρο ορισμένων, οι συγγενείς νεκρών, αναγκάζονται να τα παίρνουν στα σπίτια τους. Πλέον δεν τα αποθηκεύουν σε ντουλάπια πάνω από τα μνήματα, όπως έκαναν μέχρι και πριν από λίγο διάστημα. Κάποιοι άλλοι αγοράζουν παραφινέλαιο.

Οι συνεχείς ανατιμήσεις στην τιμή του παρθένου ελαιόλαδου έχουν προκαλέσει παραβατικές συμπεριφορές, οι οποίες δεν έχουν σταματημό. Επιτήδειοι κλέβουν λάδι από τάφους σε νεκροταφεία της Θεσσαλονίκης, με τα περιστατικά να είναι πλέον καθημερινά. Οι αυξήσεις στο λάδι έχουν φτάσει στο απροχώρητο με τους ανθρώπους να κουβαλούν μπουκάλια πάνω τους αντί να το αποθηκεύουν σε ντουλάπια πάνω από τα μνήματα όπως συνηθιζόταν. Ο Γιώργος Αβαρλής, δημοτικός σύμβουλος στη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε στο OPEN ότι τον τελευταίο καιρό στα μεγαλύτερα κοιμητήρια της πόλης κλέβουν καθημερινά μπουκαλάκια με λάδι. Μάλιστα, όπως είπε υπάρχουν άτομα που πλέον αγοράζουν παραφινέλαιο γιατί δεν αντέχει το πορτοφόλι τους αλλά και η υπομονή τους κάτι άλλο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις