Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ιερέας Σαλαμίνα, ασέλγεια: Ο 68χρονος είχε καταδικαστεί αλλά άσκησε έφεση
ΕΛΛΑΔΑ

Ιερέας Σαλαμίνα, ασέλγεια: Ο 68χρονος είχε καταδικαστεί αλλά άσκησε έφεση

Ιερέας Σαλαμίνα, ασέλγεια: Ο 68χρονος οδηγήθηκε το πρωί στα δικαστήρια Πειραιά - Το 2018 είχε συλληφθεί για ασέλγεια σε 11χρονο αγόρι

Λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι μπήκαν χειροπέδες σε 68χρονο παλαιοημερολογίτη ιερέα στη Σαλαμίνα για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν είχε συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του, αποκαλύπτεται ότι είχε βεβαρημένο παρελθόν. Μέσα από ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, ειδικότερα, έχει αποκαλυφθεί ότι ο δράστης είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.  Ο έλεγχος στον φάκελο του ιερέα έδειξε συγκεκριμένα πως το 2018 είχε συλληφθεί για ανάλογο αδίκημα σε ένα 11χρονο αγόρι, αλλά αφέθηκε ελεύθερος, με την υπόθεση σήμερα να βρίσκεται στο Εφετείο. Το πρωί, ο 68χρονος οδηγήθηκε στα δικαστήρια Πειραιά κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ήταν πριν από πέντε χρόνια, το 2018, όταν γονείς υπέβαλαν μήνυση κατά του παλαιοημερολογίτη ιερέα για ασελγείς πράξεις εις βάρος ενός 11χρονου, τότε, αγοριού. Τρία χρόνια αργότερα, το 2021, κι ενώ είχε κλείσει η υπόθεση από το Ανηλίκων με παραπομπή σε δίκη, ο παλαιοημερολογίτης ιερέας καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης εννέα χρόνων. Ωστόσο άσκησε έφεση και παρέμεινε έξω.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες (Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023) σε νησί του Αργοσαρωνικού, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 68χρονος ημεδαπός που τυγχάνει θρησκευτικός λειτουργός, διωκόμενος με ένταλμα για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δε συμπλήρωσε τα (12) έτη, κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε βάσει σχηματισμού δικογραφίας και καταγγελίας που είχε προηγηθεί τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την οποία σε μη επακριβώς προσδιορισθέντα χρόνο κατά το χρονικό διάστημα από Ιανουάριο έως Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ο κατηγορούμενος προέβη στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και στο χώρο που ασκούσε τα θρησκευτικά του καθήκοντα, κατασχέθηκαν ψηφιακά μέσα, το περιεχόμενο των οποίων θα ερευνηθεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια. Επισημαίνεται ότι ο 68χρονος έχει κατηγορηθεί για ακόμη μια φορά σε προγενέστερο χρόνο για ομοειδή αδικήματα. Ο συλληφθείς οδηγείται στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις