Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γιουβέντους – Ίντερ: Το ντέρμπι που αναδείχθηκε ισόπαλο
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γιουβέντους – Ίντερ: Το ντέρμπι που αναδείχθηκε ισόπαλο

Γιουβέντους - Ίντερ: Τέλειο το πρώτο μέρος... το δεύτερο όμως, πέρασε αέρα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (26/11) η Γιουβέντους υποδέχτηκε την Ίντερ για την 13η αγωνιστική της Serie A στο Allianz Stadium στο Τορίνο. Στο πρώτο φετινό Derby d’Italia, οι δύο ομάδες παρόλο που μπήκαν δυναμικά στο πρώτο μέρος με 2 γκολ από νωρίς, το δεύτερο μέρος πέρασε αέρα. Το σκορ στο φινάλε ήρθε ισόπαλο 1-1.

Το παιχνίδι

Στο πρώτο 10λεπτο το ντέρμπι κινήθηκε σε χαμηλό τέμπο όμως οι μηχανές δεν άργησαν πολύ να πάρουν μπρος, με την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να έρχεται στο 15ο λεπτό, με το σουτ του Κιέζά από πλεονεκτική θέση να φεύγει έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Σόμερ. Η Ίντερ “προκλήθηκε” και θέλησε να απαντήσει με τους Μαρτίνες (μπλόκαρε την κεφαλιά του ο Σέσνι στο 18ο λεπτό) και Τσαλχάνογλου (δεν βρήκε στόχο με το φιλόδοξο σουτ του εκτός περιοχής στο 20ο), για να έρθει η φάση του 27ου λεπτού όπου πήρε φωτιά το ματς.

Συγκεκριμένα, εκείνος που άναψε το σπίρτο ήταν ο Κιέζα, που εφόρμησε από τα αριστερά τραβώντας πάνω του τρεις παίκτες της Ίντερ και την κατάλληλη στιγμή γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, με τον Σέρβο, Βλάχοβιτς να κάνει επαφή με τη μία και να στέλνει τη μπάλα χαμηλά στην αριστερή γωνία της εστίας του Σόμερ με το πρώτο του γκολ μετά από τις 16 Σεπτεμβρίου (1-0).

Το γκολ ισοφάρισης για την Ίντερ

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Ίντερ βρέθηκε πίσω στο σκορ στη φετινή Serie A, με την Κυπελλούχο Ιταλίας να μην πανικοβάλλεται ωστόσο αλλά να απαντάει έξι λεπτά αργότερα με ένα γκολ-αποθέωση της ομαδικής προσπάθειας. Αναλυτικά, ο Σόμερ έδωσε στον Ντάμφρις, εκείνος βρήκε με πάσα τον Μπαρέλα που την προώθησε στον Τουράμ και ο Γάλλος έκανε το γύρισμα από τα δεξιά για να βρει τον Μαρτίνες. Ο Αργεντινός παγκόσμιος πρωταθλητής πετάχτηκε πανέξυπνα στο πρώτο δοκάρι και εκτέλεσε με διαγώνιο σουτ τον Σέσνι (1-1) στο 330 λεπτό, βάζοντας το 13ο γκολ του στο φετινό Καμπιονάτο και πρώτο του κόντρα στην Μεγάλη κυρία έπειτα από 4 χρόνια.

Μετά το γκολ του Αργεντινού δεν έγινε κάποια μεγάλη φάση μέχρι να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια του “Allianz Stadium” για την ανάπαυλα, με το δεύτερο μέρος να αρχίζει χωρίς αλλαγή από τους δύο προπονητές και τον Τουράμ να απειλεί στο 50′ για την Ίντερ αλλά τον Σέζνι να μπλοκάρει. Ακολούθως ο ρυθμός έπεσε αισθητά και στο ντέρμπι κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες κυρίως στο χώρο του κέντρου, με τον Αλέγκρι να κάνει την πρώτη του κίνηση στο 61′ με τη χρησιμοποίηση του Λοκατέλι. Ο Ιντζάγκι απάντησε στο 70ο λεπτό με την είσοδο του -πρώην Γιουβεντίνου- Κουαδράδο και του Αουγκούστο, ακολούθησαν δύο σκληρά φάουλ από τους Κουαδράδο και Κόστιτς που τιμωρήθηκαν με κίτρινη και στο 80′ άλλαξε το δίδυμο των Τορινέζων στη γραμμή κρούσης, με τους Κεν και Μίλικ να αντικαθιστούν τους εξουθενωμένους Κιέζα και Βλάχοβιτς.

Η βαθμολογία

Με την χθεσινή ισοπαλία στο ντέρμπι, την νίκη της Ρόμα, την νίκη της Μίλαν αλλά και την Νίκη της Νάπολης διαμορφώνεται ως εξής:

Απόψε (27/11):

Βερόνα – Λέτσε (19:30)

Μπολόνια – Τορίνο (21:45)

Τα άλλα χθεσινά αποτελέσματα:

Ρόμα – Ουτινέζε (3-1)

Έμπολι – Σασσουόλο (3-4)

Φροζινόνε – Τζένοα (2-1)

Κάλιαρι – Μόντσα (1-1)

Τα παιχνίδια του Σαββάτου (25/11):

Μίλαν – Φιορεντίνα (1-0)

Αταλάντα – Νάπολη (1-2)

Σαλερνιτάνα – Λάτσιο (2-1)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις