Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Άρης – Παναθηναϊκός: Τιμωρήθηκε από τα λάθη του το τριφύλλι
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Άρης – Παναθηναϊκός: Τιμωρήθηκε από τα λάθη του το τριφύλλι

Άρης - Παναθηναϊκός: Πολλά λάθη από τους πράσινους

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (26/11) ο Άρης υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό για την 1η αγωνιστική της Super League στο Κλεάνθης Βικελίδης στη Θεσσαλονίκη. Ο Παναθηναϊκός έκανε λάθη που ο Άρης εκμεταλλεύτηκε και νίκησε με σκορ 2-0. 

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στον αγώνα. Πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχε την κατοχή της μπάλας και μια επιθετικότητα με στόχο να βρει το πρώτο γκολ για να προηγηθούν και να βρίσκονται μπροστά στο σκορ. Η πρώτη καλή τελική του τριφυλλιού ήρθε στο 21ο λεπτό όταν ο Βέρμπιτς υποδέχτηκε τη μπάλα έξω από την περιοχή, ο Ιωαννίδης έκανε την κάθετη κίνηση, έγινε αποδέκτης της μπάλας, μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ με τον Κουέστα να διώχνει με το πόδι. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 28ο λεπτό, όταν σε βαθιά μπαλιά προς τον Παναγίδη, ο Κώτσιρας έκανε λάθος κοντρόλ, ο Έλληνας εξτρέμ του Άρη πήρε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού Μπρινιόλι να διώχνει με το δεξί του πόδι.

Το τριφύλλι είχε δύο καλές στιγμές σε ένα λεπτό και συγκεκριμένα στο 32ο. Αρχικά σε βαθιά μπαλιά ο Ιωαννίδης έφυγε από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ με τον Κουέστα να αποκρούει σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του από τα αριστερά ο Αράο πήρε την κεφαλιά με τον γκολκίπερ του Άρη να μπλοκάρει ξανά τη μπάλα. Τελικά η πρώτη ομάδα που άνοιξε το σκορ ήταν ο Άρης, από το πουθενά για να προηγηθεί. Συγκεκριμένα, στο 43ο ο Μπρινιόλι έδωσε δεξιά στον Σένκεφελντ, αυτός του ξαναπέρασε τη μπάλα  στον Ιταλό τερματοφύλακα έκανε κοντρόλ για να διώξει σε δεύτερο χρόνο τη μπάλα. Το κοντρόλ όμως ήταν πιο ανοιχτό με αποτέλεσμα ο Μορόν να τον πιέσει, να του κλέψει τη μπάλα και να σκοράρει σε κενή εστία για το 1-0 των γηπεδούχων.

2ο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες με το τριφύλλι να έχει δύο τελικές αλλά όχι τέτοιες που να μπορούν να απειλήσουν τον Κουέστα. Αρχικά μπλόκαρε εύκολα την κεφαλιά του Γεντβάι στο 53ο και εν συνεχεία το σουτ του Τσέριν στο 61ο λεπτό έφυγε άουτ. Ενώ και στο 66ο η κεφαλιά του Ιωαννίδη σε σέντρα από τα αριστερά δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Ισπανό γκολκίπερ που έπιασε εύκολα τη μπάλα.

Οι γηπεδούχοι με την πρώτη φάση στο 2ο ημίχρονο βρήκαν δίχτυα. Στο 72ο ο Μορόν έγινε αποδέκτης μιας ωραίας πάσας εντός περιοχής, έκανε το σουτ με τον Μπρινιόλι να διώχνει με το πόδι. Η μπάλα όμως δεν έφυγε από την περιοχή του Παναθηναϊκού και έφτασε στον Μενέντεζ ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς (στο 630 λεπτό). Αυτός από το ύψος του πέναλτι έκανε ένα ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα των πράσινων και να γράψει το 2-0.

Ο Γιοβάνοβιτς έκανε δύο αλλαγές με τους Σπόραρ και Βαγιαννίδη να μπαίνουν στο ματς ενώ άλλαξε και το σύστημα της ομάδας του σε 4-4-2 σε μια προσπάθεια να μειώσει το σκορ. Οι πράσινοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν παρά την αλλαγή του συστήματος, ενώ την ίδια ώρα ο Άρης ήταν επικίνδυνος σε κάθε αντεπίθεση. Η επόμενη φάση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 86′ σε σέντρα από τα δεξιά με τον Ιωαννίδη να κάνει την προβολή και τον Κουέστα να μπλοκάρει τη μπάλα. Τρία λεπτά αργότερα ο Γεντβάι βρέθηκε σε θέση βολής εκτός περιοχής. Έκανε το σουτ με τον Κουέστα να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα. Στην αντεπίθεση μάλιστα ο Άρης βρέθηκε κοντά και σε τρίτο γκολ με τελικό αποδέκτη τον Μορόν αλλά το σουτ του Ισπανού μπλόκαρε ο Μπρινιόλι με τα πόδια.

Η βαθμολογία

Η βαθμολογία για την Super League μετά την νίκη του Άρη, δεν αλλάζει κάτι για τις θέσεις, όμως οι 4 πρώτες ομάδες βρίσκονται πολύ κοντά βαθμολογικά.

Τα άλλα χθεσινά παιχνίδια:

Λαμία – Ατρόμητος (3-3)

Πας Γιάννενα – ΑΕΚ (0-1)

Κηφισιά – Αστέρας Τρίπολης (1-3)

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου (25/11):

ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός (5-0)

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός (3-1)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις