Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

03

Μαρτίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Αθηναίων: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τους όρους δόμησης
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Αθηναίων: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τους όρους δόμησης

Δήμος Αθηναίων: Πώς θα αναζητήσετε τους όρους δόμησης

Εύκολα και γρήγορα οι πολίτες του  Δήμου Αθηναίων, θα μπορούν πλέον να αναζητήσουν πολεοδομικά θέματα και κυρίως αυτά που αφορούν τους όρους δόμησης κτιρίων με την βοήθεια της νέας ψηφιακής πλατφόρμας και χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν το αντίστοιχο τμήμα της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του δήμου.  Η νέα αυτή υπηρεσία θα διευκολύνει κυρίως τους μηχανικούς, αλλά και τους επαγγελματίες μεσίτες που αναζητούν στην καθημερινή τους εργασία τους όρους δόμησης. Επίσης, οι πολίτες θα είναι πλέον σε θέση να γνωρίζουν τι μπορούν να οικοδομήσουν στην έκταση που τούς ανήκει.

Πώς θα αναζητήσετε τους όρους δόμησης

Η νέα υπηρεσία για τους όρους δόμησης, είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων (κλικ εδώ). Επιλέγοντας την υπηρεσία «Όροι δόμησης», κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αναζητήσει τους όρους δόμησης για το οικοδομικό τετράγωνο για το οποίο ενδιαφέρεται με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους:

Καταχωρώντας τον αριθμό οικοδομικού τετραγώνου.

Πληκτρολογώντας την διεύθυνσή του.

Αναζητώντας το οικοδομικό τετράγωνο σε έναν διαδραστικό χάρτη.

Καταχωρώντας την πινακίδα πολεοδομίας.

Μετά την επιλογή του οικοδομικού τετραγώνου, εμφανίζονται χρήσιμες πληροφορίες, όπως ο συντελεστής δόμησης, το ύψος, οι χρήσεις γης, η αρτιότητα, η κάλυψη, ενώ εξάγεται αυτόματα και σε λίγα δευτερόλεπτα σχετική βεβαίωση από το σύστημα. Τέλος, δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν πιθανά αιτήματά τους στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις