Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αχτσιόγλου – Κασσελάκης: «Είσαι χυδαίος, μπερδεύεις τα κείμενα με το πουμαρό»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου – Κασσελάκης: «Είσαι χυδαίος, μπερδεύεις τα κείμενα με το πουμαρό»

Αχτσιόγλου - Κασσελάκης: Ο κ. Κασσελάκης είχε γράψει ότι αν η Έφη Αχτσιόγλου του έλεγε ότι ήθελε την καρέκλα, θα απέσυρε την υποψηφιότητά του

Για χυδαιότητα κατηγορούν τον Στέφανο Κασσελάκη οι 9 βουλευτές της ομάδας Αχτσιόγλου – Χαρίτση που αποχώρησαν χθες, παραπέμποντας στα κείμενα που έχουν κατατεθεί για τους λόγους των μαζικών αποχωρήσεων, « λαμβάνοντας υπόψη μας το σοβαρό ενδεχόμενο να νομίζει οτι είναι «πουμαρό». Απαντώντας στην ανάρτησή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που υποστήριξε ότι θα απέσυρε την υποψηφιότητά του εάν η Έφη Αχτσιόγλου του έλεγε ότι θέλει την καρέκλα, το περιβάλλον των βουλευτών που αποχώρησαν επισημαίνουν ότι «η χυδαιότητα της σημερινής ανάρτησης του κ. Κασσελάκη επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής μας να αποχωρήσουμε από το κόμμα Κασσελάκη».

«Δεν έχουμε καμία διάθεση να ακολουθήσουμε τον δρόμο που ο ίδιος έχει επιλέξει για τον εαυτό του. Για άλλη μια φορά απαντά στην πολιτική κριτική με προσωπικές επιθέσεις», διαρρέουν. «Αν θέλει να κατανοήσει και τους υπόλοιπους πολιτικούς λόγους των μαζικών αποχωρήσεων χιλιάδων αγωνιστών από το κόμμα του, τον παραπέμπουμε στη χθεσινή δήλωση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά και στα δεκάδες άλλα κείμενα αποχωρήσεων που έχουν κατατεθεί τις τελευταίες ημέρες, λαμβάνοντας υπόψη μας το σοβαρό ενδεχόμενο να νομίζει οτι είναι «πουμαρό».

Η δική μας υποχρέωση είναι η επιλογή της ευθύνης και της ελπίδας: η μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην επικίνδυνη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, κάτι που είναι φανερό ότι ο κ. Κασσελάκης αδυνατεί να υπηρετήσει», επισημαίνουν και καταλήγουν με το εξής υστερόγραφο: «Υ.Γ. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται πολύ θράσος ένας άνθρωπος που δεν έχει υπάρξει στην Αριστερά παρά μόνο ως διεκδικητής ή κάτοχος καρεκλάς να κάνει μαθήματα ανιδιοτέλειας σε ανθρώπους που έχουν δώσει πολιτικές και κοινωνικές μάχες επί πολλά χρόνια στα κινήματα και στο κόμμα χωρίς καμία απολύτως καρέκλα».

Κασσελάκης: Αν μου είχε προεκλογικά η Αχτσιόγλου ότι «ή βγαίνω πρόεδρος ή φεύγω» θα είχα κάνει πίσω

Η διαρροή έρχεται μετά τις αιχμές του Στέφανου Κσσσελάκη που με ανάρτησή του στο Χ υποστήριξε ότι αν προεκλογικά, η Έφη Αχτσιόγλου του είχε πει ότι «αυτή η καρέκλα είναι το όνειρο της ομάδας μου, ή βγαίνω πρόεδρος ή φεύγω», ο ίδιος θα είχε κάνει πίσω και θα απέσυρε την υποψηφιότητά του για χάρη της ενότητας. «Με το χέρι στην καρδιά, αν είχε έρθει προεκλογικά η Έφη Αχτσιόγλου και μου είχε πει «αυτή η καρέκλα είναι το όνειρό της ομάδας μου, ή βγαίνω πρόεδρος ή φεύγω», θα είχα κάνει πίσω. Θα είχα αποσύρει την υποψηφιότητά μου για χάρη της ενότητας», έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, με σαφή δόση ειρωνείας, στο X, λέγοντας ότι ο ίδιος είχε δεσμευτεί ότι θα έμενε στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Με μακροσκελή του ανάρτηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να σχολιάσει τα χθεσινά «δυσάρεστα», όπως τα χαρακτήρισε, γεγονότα, κάνοντας λόγο για «την πρώτη μεταπολιτική διάσπαση της ιστορίας της χώρας», καθώς οι αποχωρούντες έγιναν «διασπαστές όχι για ιδεολογικούς λόγους, αλλά επειδή δεν κέρδισαν τις εσωκομματικές εκλογές. Ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι σε προσωπικό επίπεδο έχει καθαρή τη συνείδησή του ότι έκανε τα πάντα. «Είπα από την πρώτη νύχτα της εκλογής μου ότι ο δεύτερος είναι πρώτος. Πρότεινα σημαντικές θέσεις και αξιώματα, επανειλημμένα», γράφει. Συνεχίζοντας τις αιχμές, κατηγόρησε τους αποχωρούντες ότι «ήταν αφόρτιστοι για την ενότητα, ήταν φορτισμένοι για τη διάσπαση».

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις για τα χθεσινά δυσάρεστα γεγονότα.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είστε εσείς.

Οι βουλευτές που έφυγαν χθες δεν είναι εκλεγμένοι με κάποιο προσωπικό τους ψηφοδέλτιο. Είναι βουλευτές που εκλέχτηκαν επειδή, σε πολύ δύσκολες στιγμές, ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ… «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένας και θα μείνει ένας. Η παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα και εμείς, οι συνεχιστές του», επισημαίνει ο κ. Κασσελάκης, κάνοντας λόγο για μια σύγχρονη Αριστερά που σέβεται το παρελθόν της, είναι περήφανη για την κυβερνητική θητεία της, αλλά δεν διστάζει να αναγνωρίσει λάθη, ενώ τα νέα στελέχη θα ξεπηδήσουν στην κοινωνία, «χωρίς να περνούν το face control κάποιων δήθεν ιδιοκτητών. Για μια Σύγχρονη Αριστερά ενωμένη – μια γροθιά. Με όλα τα δάχτυλα ίσα. Σύγχρονη Αριστερά πραγματική. Η ενότητα αρχίζει τώρα. Γιατί η ενότητα είστε εσείς».

Αναλυτικά στην ανάρτησή του αναφέρει:

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις για τα χθεσινά δυσάρεστα γεγονότα.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είστε εσείς.

Οι βουλευτές που έφυγαν χθες δεν είναι εκλεγμένοι με κάποιο προσωπικό τους ψηφοδέλτιο. Είναι βουλευτές που εκλέχτηκαν επειδή, σε πολύ δύσκολες στιγμές, ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα.

Προσωπικά, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου ότι έκανα τα πάντα.

Είπα από την πρώτη νύχτα της εκλογής μου ότι ο δεύτερος είναι πρώτος.
Πρότεινα σημαντικές θέσεις και αξιώματα, επανειλημμένα.

Ήταν αφόρτιστοι για την ενότητα.

Ήταν φορτισμένοι για τη διάσπαση.

Χθες είχαμε την πρώτη μεταπολιτική διάσπαση στην ιστορία της χώρας.
Άνθρωποι που γίνονται διασπαστές όχι για ιδεολογικούς λόγους, αλλά επειδή δεν κέρδισαν τις εσωκομματικές εκλογές.

Με το χέρι στην καρδιά, αν είχε έρθει προεκλογικά η Έφη Αχτσιόγλου και μου είχε πει «αυτή η καρέκλα είναι το όνειρό της ομάδας μου, ή βγαίνω πρόεδρος ή φεύγω», θα είχα κάνει πίσω. Θα είχα αποσύρει την υποψηφιότητά μου για χάρη της ενότητας.

Εξάλλου ήμουν εκείνος που είχε δεσμευτεί ότι θα έμενε στον ΣΥΡΙΖΑ ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένας και θα μείνει ένας. Η παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα και εμείς, οι συνεχιστές του.

Για μια Σύγχρονη Αριστερά που σέβεται το παρελθόν της, είναι περήφανη για την κυβερνητική θητεία της, αλλά δεν διστάζει και να αναγνωρίσει λάθη.

Για μια Σύγχρονη Αριστερά με ανθρώπους που είναι εδώ όχι γιατί ξέμειναν εδώ, αλλά γιατί θέλουν να ανήκουν εδώ και να αγωνίζονται εδώ.

Για μια Σύγχρονη Αριστερά της ανανέωσης, των νέων στελεχών που θα ξεπηδήσουν μέσα από την ίδια την κοινωνία, χωρίς να περνούν το face control κάποιων δήθεν ιδιοκτητών.

Για μια Σύγχρονη Αριστερά ενωμένη – μια γροθιά. Με όλα τα δάχτυλα ίσα.

Σύγχρονη Αριστερά πραγματική.

Η ενότητα αρχίζει τώρα. Γιατί η ενότητα είστε εσείς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις