Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Φοιτητές πανεπιστημίου γίνονται εθελοντές σε βόλτες σκύλων: Διέξοδος στη μοναξιά και τη νοσταλγία
ΚΟΣΜΟΣ

Φοιτητές πανεπιστημίου γίνονται εθελοντές σε βόλτες σκύλων: Διέξοδος στη μοναξιά και τη νοσταλγία

Διέξοδος στη μοναξιά και τη νοσταλγία

Ενα ωφέλιμο πρόγραμμα για όλους τους εμπλεκόμενους υλοποιεί πανεπιστήμιο στη Βρετανία. Το πανεπιστήμιο του Έξετερ έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα βόλτας με σκύλους στο πλαίσιο του οποίου φοιτητές βοηθούν τους ιδιοκτήτες που δεν μπορούν να πάνε περίπατο τα κατοικίδια τους. Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής περισσότεροι από 100 εθελοντές και μόνο πέντε ιδιοκτήτες σκύλων, οπότε το πανεπιστήμιο ελπίζει ότι θα εμφανιστούν περισσότεροι ιδιοκτήτες. Η ομάδα των φοιτητών είπε ότι θα μπορούσαν να προσφέρουν εθελοντικά τη βοήθεια τους σε ζευγάρια και να επιλέξουν πότε, πόσο συχνά και ποια σκυλιά θα ήθελαν να βγάλουν βόλτα.

Ο συντονιστής του εγχειρήματος Λιούις Χάρτλεϊ σχολίασε ότι ελπίζει πως το πρόγραμμα θα μπορούσε να βοηθήσει τους φοιτητές που νοσταλγούν τη ζωή στην πατρίδα τους και να προσφέρει μια υπηρεσία στην τοπική κοινότητα. Μια μελέτη από τον Σεπτέμβριο του 2023 διαπίστωνε ότι το 92% των φοιτητών βιώνουν μοναξιά. Ο Έντουαρντ Γουάτκινς, καθηγητής πειραματικής και εφαρμοσμένης κλινικής ψυχολογίας, δήλωσε πως “γνωρίζουμε ότι η μοναξιά και η απομόνωση είναι συχνά πρόβλημα για τους μαθητές και η οικοδόμηση της ευημερίας τους είναι πραγματικά σημαντική και ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε συνδέσεις και κοινοτικές πρωτοβουλίες και το συγκεκριμένο εγχείρημα φαίνεται σαν ένα πραγματικά καλό παράδειγμα”.

“Βοηθά πραγματικά την ψυχική μου ευεξία”, είπε η φοιτήτρια Κέιτ Άνγκους, η οποία βγάζει βόλτα έναν σκύλο που ονομάζεται Bertie, σε εβδομαδιαία βάση. Περπατάει τον Bertie με τη συμφοιτήτριά της Έλα Ντέσμοντ, η οποία είπε στο BBC Radio Devon πως “μου λείπει πολύ ο σκύλος μου, οπότε μου φέρνει πολλή χαρά”.

“Είναι φανταστικό”

Ο ιδιοκτήτης του Bertie, Gary Abrahams, δήλωσε σχετικά πως “είναι μια από αυτές τις σπάνιες καταστάσεις win-win, είναι υπέροχο για τον Bertie, τον σκύλο μου, γιατί μπορεί να πάει βόλτα και μπορεί να περπατά όλη μέρα.

“Είναι φανταστικό για μένα γιατί φτάνω στη δουλειά και δεν τον έχω κάτω από το γραφείο μου”, κατέληξε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις