Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Οι Χιώτες Ομογενείς τίμησαν την ημέρα των Ευχαριστιών
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Οι Χιώτες Ομογενείς τίμησαν την ημέρα των Ευχαριστιών

Το Thanksgiving, η Ημέρα των Ευχαριστιών, γιορτάζεται στις ΗΠΑ την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου

Με μεγάλη επιτυχία, μέσα σε χαρούμενο όμορφο κλίμα, πραγματοποιήθηκε και φέτος το γεύμα και η εορταστική βραδιά της ημέρας των Ευχαριστιών στο ξενοδοχείο «Aegean Dream» στον Καρφά, το βράδυ της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου 2023, από την Ένωση Ομογενών Χίου, με πλήθος Ομογενών της Αμερικής του νησιού και τις οικογένειές τους, που προσήλθαν με πολύ χαρά και τίμησαν τη γιορτή.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ομογενών Χίου Παντελής Μπουρνιάς μιλώντας κατά την έναρξη της γιορτής είπε ότι η ετήσια αυτή συνεστίαση γίνεται για να χαρούμε ως άνθρωποι για τα αγαθά που έχουμε και μπορούμε να μοιραζόμαστε με τους συνανθρώπους μας και ταυτόχρονα ευχαριστούμε το Θεό που μας δίνει δύναμη και οι κόποι μας δίνουν καρπούς …και πρόσθεσε ότι «αυτό που κάνουμε σήμερα συμβολίζει και συντηρεί πολλά, γιατί εκτός του ότι κρατάμε αυτές τις όμορφες συνήθειες από τη χώρα που έχουμε ζήσει (τη δεύτερη πατρίδα μας την Αμερική ), είναι συγχρόνως κάτι που μας δένει και μας ενώνει και είμαστε πάντα μια μεγάλη οικογένεια».

Oι πρώτοι άποικοι της Αμερικής καθιέρωσαν αυτή τη γιορτή για να ευχαριστούν τον μεγαλοδύναμο Θεό

Εξήγησε στη συνέχεια ο Παντελής Μπουρνιάς, ότι οι πρώτοι άποικοι της Αμερικής καθιέρωσαν αυτή τη γιορτή για να ευχαριστούν τον μεγαλοδύναμο Θεό για τα αγαθά που μας παρέχει και τη δύναμη που μας δίνει να συνεχίζουμε, εις ανάμνηση του πρώτου δείπνου όπου, αυτόχθονες κάτοικοι της Αμερικανικής Ηπείρου (Ινδιάνοι) και Ευρωπαίοι άποικοι μοιράστηκαν από κοινού τα αγαθά της γης και του ανθρώπινου κόπου (καλαμπόκι, πατάτες, γαλοπούλα ), σε ένα γεύμα καλωσορίσματος (αφού έφτασαν κουρασμένοι και ταλαιπωρημένοι από το ταξίδι της θάλασσας ).

Αμέσως μετά τον σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου της Ένωσης Ομογενών Χίου Παντελή Μπουρνιά προς τους προσκεκλημένους, ο Γιάννης Κάρμαντζης LIEUTENANT CPT MARINE USA με την Αμερικανική Στρατιωτική Στολή του, χάρισε στον συμπολίτη μας Στέφανο Ασπιώτη CAPTAIN U.S. NAVY RIT, Στρατιωτικό εν Αποστρατεία πλέον, τη χρυσή αγκράφα της στρατιωτικής ζώνης του Αμερικανού πεζοναύτη, για να τον τιμήσει για τα 37 χρόνια υπηρεσίας του στον Αμερικανικό Στρατό  και στη συνέχεια ο Γιάννης Κάρμαντζης χάρισε στον Παντελή Μπουρνιά τα χρυσά αστέρια του από τον προηγούμενο βαθμό του, τα αστέρια του Ταγματάρχη των Αμερικανικών Στρατιωτικών Δυνάμεων για να τον τιμήσει ως Πρόεδρο της Ένωσης Ομογενών Χίου, ως φίλο και κουμπάρο του, αλλά και επειδή είχε και τα γενέθλιά του το βράδυ της Πέμπτης και ακολούθησε και τούρτα με κεράκια (με τον αριθμό 50) που έφερε ο γιος του Παντελή Μπουρνιά Διαμαντής εκπροσωπώντας όλη την οικογένεια που ήταν χαρούμενη και παρούσα στην όμορφη γιορτή.

Το Thanksgiving, η Ημέρα των Ευχαριστιών, γιορτάζεται στις ΗΠΑ την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου

Το Thanksgiving, η Ημέρα των Ευχαριστιών, γιορτάζεται στις ΗΠΑ την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου ( από 22 έως 28 Νοεμβρίου ) και στον Καναδά τη δεύτερη Δευτέρα του Οκτωβρίου. Είναι μεγάλη και αγαπητή γιορτή για τους Αμερικανούς και γιορτάζεται οικογενειακά και με κοινές κοινωνικές δραστηριότητες ( εκδρομές, αθλητικές εκδηλώσεις, παρελάσεις, πάρτυ σε δημόσιους χώρους ).

Όπως κι εκεί, έτσι κι εδώ φρόντισαν η Ένωση Ομογενών Χίου και η κουζίνα του ξενοδοχείου Αegean Dream και τα υπέροχα εδέσματα του δείπνου απαρτίζονταν από γαλοπούλα, παραδοσιακή κολοκυθόσουπα, γλυκοπατάτα, κράνμπερι, πατάτες γιαμ, αμερικάνικες σως και μεζεδάκια καλαμποκιού. Τα μικρά παιδιά χάρηκαν με τα μαγικά και τα παιχνίδια του Μάγου και μικροί και μεγάλοι έπαιξαν το παιχνίδι της πετσέτας που αλλάζει χέρια όσο κρατάει η μουσικήκαι αυτός που την κρατάει όταν η μουσική σταματά κερδίζει τη μεγάλη κολοκύθα που βρίσκεται στο τραπέζι.

Οι πρώτοι Άγγλοι άποικοι που καθιέρωσαν την ” Ημέρα των Ευχαριστιών, δεν έτρωγαν την καθιερωμένη πλέον γαλοπούλα αλλά ψητά περιστέρια.

Ο Αβραάμ Λίνκολν αποφάσισε ότι η συγκεκριμένη ημέρα θα είναι Εθνική Αργία στις ΗΠΑ.

Η ομάδα baseball των Detroit Lions από το 1934 μέχρι και σήμερα παίζει αγώνα πάντα τη συγκεκριμένη μέρα.

Κάθε χρόνο το πολυκατάστημα Macy’s διοργανώνει μια εντυπωσιακή παρέλαση, στην οποία αρχικά συμμετείχαν και ζώα από τον ζωολογικό κήπο του Central Park.

www.politischios.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις