Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βορίδης για γάμο ομοφυλόφιλων: «Ο θεσμός απευθύνεται σε εκείνους που βιολογικά μπορούν να κάνουν παιδιά»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης για γάμο ομοφυλόφιλων: «Ο θεσμός απευθύνεται σε εκείνους που βιολογικά μπορούν να κάνουν παιδιά»

Βορίδης για γάμο ομοφυλόφιλων: Ο Βορίδης προειδοποιεί με παραίτηση αν τεθεί ζήτημα πειθαρχίας υπουργών για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Ο γάμος ως θεσμός απευθύνεται σε εκείνους που βιολογικά μπορούν να κάνουν παιδιά, τόνισε ο Μάκης Βορίδης σε τηλεοπτική συνέντευξη, που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης, στο Action 24. «Έχω τοποθετηθεί για το θέμα. Διαφωνώ. Δε θα πω τα ίδια αλλά από εκεί και πέρα αυτό είναι μια επιλογή του πρωθυπουργού, αν κρίνει, όποτε κρίνει, όπως κρίνει» είπε ο κ. Βορίδης και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Εγώ κάνω μία διάκριση ανάμεσα σε αυτό το οποίο είναι η έκφραση των συναισθημάτων του οποιουδήποτε ανθρώπου ο οποίος έχει αναπτύξει μια οποιαδήποτε ερωτική διάθεση προς οποιονδήποτε τρίτο πρόσωπο, το οποίο είναι νομικά αδιάφορο, και σε μία απόφαση η οποία είναι να παντρευτείς, όπου το όλο θεσμικό πλαίσιο είναι κυρίως διαμορφωμένο για να προστατέψει τα παιδιά.

Αν δείτε τον αστικό κώδικα, έχει για τη σχέση μεταξύ των συζύγων 5-6 άρθρα και μετά έχει για τη σχέση γονέων – τέκνων… 50-60 άρθρα. Βασική μέριμνα του νομοθέτη είναι αυτή. Και γιατί είναι αυτή; Γιατί σε αντίθεση με αυτούς που πιστεύουν ότι ο νομοθέτης είχε κάτι ρομαντικό στο μυαλό του, ο νομοθέτης δεν είχε τίποτα ρομαντικό στο μυαλό του. Τον ρομαντισμό τον αφήνει για τις μεταξύ μας σχέσεις. Δε νοιάζουν τον νομοθέτη οι ερωτικές επιλογές του καθενός».

Ο υπουργός Επικρατείας, ξεκαθάρισε ότι θα παραιτηθεί, εάν τεθεί τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στους υπουργούς.«Στα ζητήματα συνειδήσεως εννοείται ότι δεν μπορώ να κάνω πίσω. Επομένως αν κάποιος μου πει ότι πρέπει να το κάνω υποχρεωτικά, δεν μπορώ να το κάνω», είπε ξεκάθαρα ο υπουργός Επικρατείας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις