Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Έκρηξη Καναδάς: Βιντεο ντοκουμέντο, δύο οι νεκροί
ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη Καναδάς: Βιντεο ντοκουμέντο, δύο οι νεκροί

Έκρηξη Καναδάς: 2 νεκροί -Reuters: Προκλήθηκε από απροσεξία οδηγού

Σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας έχει καταγραφεί η στιγμή της έκρηξης στη γέφυρα στα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά, στους Καταρράκτες του Νιαγάρα. Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία (FBI) ερευνά την έκρηξη ενός οχήματος στη γέφυρα Rainbow που συνδέει τις ΗΠΑ με τον Καναδά, ως απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δύο άνθρωποι που επέβαιναν στο όχημα σκοτώθηκαν, ενώ ένας συνοριακός φύλακας τραυματίστηκε. Το NBC News μετέδωσε ότι όχημα κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα όταν προσέκρουσε σε τοιχίο, πήρε φωτιά και εξερράγη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του NBC από αξιωματούχους της αστυνομίας, σε μια πρώτη έρευνα δεν βρέθηκε εκρηκτική ύλη ή συσκευή. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι της αστυνομίας σημείωσαν ότι πρόκειται για προκαταρκτικές πληροφορίες, σε αρχικό στάδιο της έρευνας.

Reuters: Προκλήθηκε από απροσεξία οδηγού

Την ίδια ώρα, πηγές που γνωρίζουν το θέμα μίλησαν στο Reuters για την έκρηξη, λέγοντας ότι πιθανότατα προκλήθηκε από απρόσεκτο οδηγό, σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις. Ο Λευκός Οίκος δηλώνει ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση στους Καταρράκτες του Νιαγάρα, καθώς το FBI προειδοποιεί πως η κατάσταση είναι «πολύ ρευστή». Η κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης, Κάθι Χόκουλ, ανέφερε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X ότι η πολιτειακή αστυνομία συνεργάζεται με την αντιτρομοκρατική μονάδα του FBI για να ελέγξουν «όλα τα σημεία εισόδου» στην Πολιτεία. Πρόσθεσε ότι θα μεταβεί και η ίδια στο σημείο.

Λίγο νωρίτερα, ο επαρχιακός πρωθυπουργός του Οντάριο ανέφερε ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου της συγκεκριμένης καναδικής επαρχίας αξιολογούν την κατάσταση στη γέφυρα Rainbow. Η τοπική αστυνομία πάντως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι προς το παρόν η ανάμειξή της στη διερεύνηση του συμβάντος είναι «ελάχιστη». Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στη γέφυρα, που έχει δύο σημεία ελέγχου, το όχημα πέρασε από το πρώτο, στο δεύτερο ανέπτυξε ταχύτητα και φέρεται να συγκρούστηκε σε τοιχίο. Δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, για την ώρα, ότι το όχημα κουβαλούσε εκρηκτικά και εξετάζεται το ενδεχόμενο η έκρηξη να προκλήθηκε από τη σύγκρουση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις