Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / AEK – Σζτσετσίν: Σπουδαία νίκη για τους κιτρινόμαυρους
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

AEK – Σζτσετσίν: Σπουδαία νίκη για τους κιτρινόμαυρους

AEK - Σζτσετσίν: Το 4 στα 4 έκαναν οι κιτρινόμαυροι

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Η ΑΕΚ χθες (22/11) υποδέχτηκε την Σζτσετσίν για την 4η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Champions League στο μπάσκετ. Οι κιτρινόμαυροι νίκησαν με διαφορά την πολωνέζικη ομάδα με σκορ 86-64. Με εξαίρεση ένα κακό τετράλεπτο στην έναρξη του β’ μέρους, οι παίκτες του, προπονητή της ΑΕΚ, Ζοάν Πλάθα έκαναν επίδειξη δύναμης, φτάνοντας με σχετική άνεση, στο τέλος του αγώνα όπου επικράτησαν στα Άνω Λιόσια.

Με την χθεσινή νίκη της ΑΕΚ, η βαθμολογία για τον 4ο όμιλο έχει ως εξής: 1η θέση βρίσκεται η ΑΕΚ με 8 βαθμούς και 4 στα 4, στην 2η θέση η Λούντβιγκσμπουργκ με 6 βαθμούς και οι 2 τελευταίες ομάδες, η Σασάρι και η  Σζτσετσίν ισοβαθμούν με 5 βαθμούς.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αργό ρυθμό από νωρίς, κάτι που πάντως δεν αποτέλεσε πρόβλημα για την ΑΕΚ. Ναι μεν οι κιτρινόμαυροι δεν μπορούσαν να ξεφύγουν, από την άλλη όμως δεν έδωσαν το παραμικρό δικαίωμα στην Στσέτσιν να πιστέψει πως μπορεί να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Το +4 (14-10 στο 8′) ήταν κατά βάση αποτέλεσμα της κυριαρχίας του Μφιόντου Καμπενγκέλε κοντά στο καλάθι. Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν την επαφή με το ελληνικό προβάδισμα μέχρι το 17ο λεπτό (26-24), αλλά αυτό που ακολούθησε ως την ανάπαυλα ήταν ξεκάθαρο δείγμα υπεροχής της ΑΕΚ Betsson.

Οι παίκτες του Ζοάν Πλάθα πάτησαν ελαφρώς το γκάζι, άνοιξαν τον ρυθμό και κατάφεραν να χτίσουν το +10 (36-26) στην ανάπαυλα, διαφορά που τους καθιστούσε ακλόνητο φαβορί για τη νίκη. Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ Betsson έδωσε πολλά δικαιώματα στην Στσέτσιν. Γι αυτό άλλωστε οι φιλοξενούμενοι των 26 πόντων στο πρώτο μέρος κατάφερα να σκοράρουν 21 πόντους από το 21′ έως το 24′ του αγώνα, με αποτέλεσμα να μειώσουν στο σουτ (43-40 στο 24′) και να πιστέψουν πως μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Εξίσου γρήγορη ήταν όμως η αντίδραση των κιτρινόμαυρων, με τον Τζόρνταν ΜακΡέι να κάνει σπουδαία δουλειά στην επίθεση. Η ελληνική απάντηση λοιπόν ήρθε με συνοπτικές διαδικασίες, κάτι που αποτυπώθηκε στο +23 (73-50 στο 34′), μετά από δέκα αγωνιστικά λεπτά.

Ο MVP

Ο Αμερικάνος, Τζάστιν Tillman, στην χθεσινή βραδιά έβαλε 15 πόντους, 10 ριμπάουντ και είχε και μια ασίστ. Ο Tillman, σε κάθε παιχνίδι δείχνει την ποιότητα του όπως και στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στις (20/11/23) που έβαλε 20 πόντους. Μαζί με τον Αμερικανό, ένας ακόμη που έβαλε πολλούς πόντους, ήταν ο Λιθουανός Mindaugas Kuzminskas όπου είχε 14 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Οι άλλοι αγώνες:

Λε Μαν – Ουνικάχα 85-78

Μπρέογκαν – Χαποέλ Χολόν 82-72

Σασάρι – Λούντβιγκσμπουργκ 80-97

Τενερίφε – Νταρουσάφακα 72-63

Βόννη – Μπούρσασπορ 82-92

VEF Ρίγα – Σολέ 70-63

Σζομπαθέλι – Περιστέρι 87-90

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις