Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Εθνική Ελλάδας: Πότε θα γίνει η κλήρωση για τα playoffs του Euro 2024
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εθνική Ελλάδας: Πότε θα γίνει η κλήρωση για τα playoffs του Euro 2024

Εθνική Ελλάδας: Η κλήρωση για τα playoffs του Euro 24

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Η κλήρωση για τα playoffs του Euro 2024 στο οποίο θα συμμετάσχει και η Eθνική Ελλάδας, θα διεξαχθεί την Πέμπτη (23/11, 13:00, ΕΡΤ Sports 1), στο «σπίτι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου» στη Νιόν της Ελβετίας. Η εισαγωγή του Nations League στον ποδοσφαιρικό κόσμο αύξησε μεταξύ άλλων και τον αριθμό των κληρώσεων που πραγματοποιούνται στο αρχηγείο της UEFA στη Νιόν. Μία εκ των σχετικά νέων διαδικασιών είναι η κλήρωση των playoffs του τωρινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αφού παρά το τέλος των προκριματικών, πάντα υπάρχουν εκκρεμότητες.

Με βάση το σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών αλλά και του Nations League, η κληρωτίδα μπορεί ακόμα και να παίξει χρήσιμο ρόλο στον σχηματισμό των τριών τετράδων playoffs. Κάθε μία τετράδα προκύπτει από τις League A, League B και League C αντιστοίχως του Nations League 2022-23 και θα μπορούσε να υπάρξει κατηγορία στην οποία υπάρχουν πέντε χώρες που κέρδισαν δικαίωμα συμμετοχής στα playoffs, οπότε θα χρειαστεί κλήρωση για να αποφασιστεί πού θα αγωνιστεί η επιπλέον ομάδα.

Στον δρόμο για το Euro

Σε κάθε περίπτωση, η κλήρωση είναι απαραίτητη ώστε να προκύψουν οι έδρες των τριών τελικών, με δεδομένο ότι για τα ημιτελικά οι γηπεδούχοι είναι γνωστοί. Και στα τρία playoffs, οι ημιτελικοί διεξάγονται στις έδρες των δύο κορυφαίων ομάδων του σε κατάταξη, σε κάθε κατηγορία. Για τη League C, η Γεωργία ήταν η καλύτερη ομάδα και ακολουθεί η Ελλάδα, οπότε αυτές οι δύο είναι οι γηπεδούχες και θα αντιμετωπίσουν το Λουξεμβούργο και το Καζακστάν.

Ο γηπεδούχος καθενός από τους τρεις τελικούς όμως θα προκύψει από τη σημερινή κλήρωση. Θα στηθεί η κληρωτίδα και σε κάθε μπαλάκι δεν θα υπάρχει ομάδα, αλλά ένας ημιτελικός. Ο πιο… τυχερός ημιτελικός που θα προκύψει από την κλήρωση θα δώσει στον νικητή του το δικαίωμα να ονειρεύεται την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024 μπροστά στους φιλάθλους του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις