Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βούλγαροι, μέλη της “συμμορίας των γιατρών” συνελήφθησαν από τις Αρχές
ΕΛΛΑΔΑ

Βούλγαροι, μέλη της “συμμορίας των γιατρών” συνελήφθησαν από τις Αρχές

Βίντεο με κρυμμένα χρήματα και κοσμήματα

Με καλά κρυμμένο το «μυστικό της απάτης», μέσα στο καπό του αυτοκινήτου, που χρησιμοποιούσε και λίγο πριν περάσει την έξοδο στον προμαχώνας για Βουλγαρία, συνελήφθη από την Ασφάλεια Σερρών, ένας ακόμη εμπλεκόμενος σε συμμορία «μαϊμού»-γιατρών.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Συνεργός του είχε τηλεφωνήσει σε ηλικιωμένη γυναίκα, προσποιούμενος τον γιατρό και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της έχει τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα και πρέπει άμεσα «να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση». Τρομοκρατημένη η γυναίκα, για να καλυφθούν, δήθεν, τα «έξοδα» της επέμβασης, όπως της έλεγε ο δράστης, συγκέντρωσε το ποσό των 7.000 ευρώ και κοσμήματα 5.000 ευρώ – οι «γιατροί» ζητάνε και κοσμήματα!- τα οποία παρέλαβε ο συλληφθείς Βούλγαρος, οδηγός του αυτοκινήτου. Όταν τον εντόπισαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Σερρών και ερεύνησαν σχολαστικά τα μέρη του οχήματος, βρήκαν και αποτύπωσαν σε βίντεο τη δεσμίδα με τα χαρτονομίσματα των 7.000 και τα κοσμήματα καλά κρυμμένα.

Το όχημα κατασχέθηκε, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο, που βρέθηκε στην κατοχή του. Με τον ίδιο τρόπο, συμπληρώνει η Αστυνομία,  προσπάθησαν την ίδια ημέρα να εξαπατήσουν ακόμα 5 γυναίκες σε περιοχές των Σερρών, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Στοιχείο που δίνει κάποια ελπίδα στους αστυνομικούς οι οποίοι μένουν με το στόμα ανοιχτό από το βαθμό ευπιστίας των θυμάτων.

Στη Λάρισα

Από την έρευνα προέκυψε ακόμη  ότι ο συλληφθείς Βούλγαρος, μαζί με ακόμα έναν συμπατριώτη του,  ο οποίος συνελήφθη,  στην Λάρισα όπου κρατείται για παρόμοια περίπτωση απάτης και άγνωστους συνεργούς τους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη απατών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι στις 9 και 19 Οκτωβρίου 2023, ενέχονται σε δύο περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών σε περιοχές των Σερρών, από όπου αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 7.700 ευρώ και κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις