Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καλαμάτα ξυλοδαρμός γονέα: Πατέρας και θείος οι νταήδες, νέα στοιχεία
ΕΛΛΑΔΑ

Καλαμάτα ξυλοδαρμός γονέα: Πατέρας και θείος οι νταήδες, νέα στοιχεία

Καλαμάτα ξυλοδαρμός γονέα: Μπήκε στο προαύλιο για να γλιτώσει τον ξυλοδαρμό

Σκηνικό που παραπέμπει σε ταινία θρίλερ εκτυλίχθηκε χθες το πρωί στην οδό Ακρίτα, έξω από δημοτικό σχολείο στην Καλαμάτα. Λίγο πριν τις 08:00 την Δευτέρα (20/11), δυο άνδρες άνοιξαν την πόρτα σε σταματημένο ΙΧ αυτοκίνητο στο «φανάρι» στη διασταύρωση των οδών Κρήτης και Ακρίτα, και επιτέθηκαν με αγριότητα σε γονέα που μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα είχε αφήσει το παιδί του έξω από το σχολείο.

Μπήκε στο προαύλιο για να γλιτώσει τον ξυλοδαρμό

Ο τραυματισμένος γονέας άφησε το αυτοκίνητο και άρχισε να τρέχει αιμόφυρτος για να αποφύγει τα χτυπήματα που δέχθηκε, βρίσκοντας καταφύγιο μέσα στο προαύλιο του σχολείου. Με περίσσιο θράσος, ο ένας εκ των δυο ανδρών που του επιτέθηκαν επιχείρησε νευριασμένος να τον ακολουθήσει μέσα στο σχολείο. Εκείνη τη στιγμή, γονείς που βρισκόντουσαν στο σημείο κατάφεραν να τον συγκρατήσουν, ωστόσο ο άνδρας συνέχισε έξω από τα κάγκελα τις απειλές. Μόλις έφτασαν αστυνομικοί το σημείο, οι δυο δράστες της επίθεσης είχαν γίνει «καπνός» . Ο τραυματισμένος γονέας διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου και παραμένει για νοσηλεία.

Ποιοι ήταν οι δράστες της επίθεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των δυο ανδρών που τον ξυλοκόπησαν, είναι επίσης γονέας μαθητή και ο έτερος είναι ο θείος του παιδιού. Την περασμένη Παρασκευή είχαν συζήτηση σε πιο ήπιο κλίμα, έξω από το σχολείο με το θύμα, αναφορικά με περιστατικά που είχαν συμβεί στο σχολείο. Ο ξυλοκοπημένος πατέρας είπε πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε μετά την επικοινωνία που είχε με γονέα συμμαθητή του γιου του, που φέρεται να του ασκούσε bullying.

Θείος και γονέας έσπασαν τη μύτη του άτυχου πατέρα

Μιλώντας χθες στην εκπομπή «Live News», στο Μega, ο πατέρας είπε πως δεν έχει καταλάβει ακόμα τι του έχει συμβεί χαρακτηρίζοντας αδιανόητο το περιστατικό. «Άφησα το παιδί μου να πάει στο σχολείο και ενώ συνέχισα να φύγω, μου έκαναν επίθεση και άρχισαν να με γρονθοκοπούν. Ζητούσα βοήθεια, ενώ συνέχιζαν να με βρίζουν και να με κυνηγούν», είπε. Από την επίθεση που δέχτηκε, του έσπασαν τη μύτη ενώ όπως είπε, προσπάθησε να ξεφύγει από τους δράστες για να μην τον δει έτσι το παιδί του. Όπως αποκάλυψε, είχε μιλήσει με τον άλλον γονέα, σε ήπιους τόνους, αλλά δεν μπορούσε να φανταστεί πως λίγες ημέρες αργότερα θα δεχόταν άγρια επίθεση από εκείνον. Ο πατέρας που δέχτηκε τον ξυλοδαρμό, είπε πρότεινε να συμβουλευθούν ψυχολόγο για να λυθεί το πρόβλημα μεταξύ των δύο παιδιών.

«Θα βγάλεις το παιδί μου τρελό;»

«Όταν ήμουν αιμόφυρτος, ένας από εκείνους που μου επιτέθηκαν έλεγε “Θα βγάλεις το παιδί μου τρελό, θα με κάνεις να το πάω στον ψυχολόγο”. Είχαμε μία συζήτηση την Παρασκευή με τον πατέρα, γιατί το παιδί του ασκούσε πίεση στο δικό μου, κι αυτό που του είπα είναι πως, επειδή υπάρχει θέμα και ίσως να μην μπορούμε ως γονείς να βοηθήσουμε, υπάρχουν ειδικοί. Το είπα με πολύ ευγενικό τρόπο» είπε ο πατέρας που δέχτηκε την επίθεση.

Ο θείος απειλούσε τους καθηγητές

«Τον ενημέρωσα πως θα κάνω ό,τι μπορώ για το παιδί μου. Μιλήσαμε σε πολύ καλό κλίμα. Τον αναγνώρισα τον πατέρα στην επίθεση και, απ’ ό,τι με ενημέρωσαν οι υπόλοιποι γονείς, ο άλλος ήταν ο θείος του παιδιού και πήγε και απειλούσε και τους καθηγητές», πρόσθεσε το θύμα.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου

Το πρωτοφανές περιστατικό δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση σε δασκάλους και μαθητές στο σχολείο της Καλαμάτας, που έγιναν μάρτυρες της άγριας επίθεσης. Ανακοίνωση για τα όσα συνέβησαν εξέδωσε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις