Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ελλάδα – Γαλλία: Δύσκολο παιχνίδι για την Εθνική
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ελλάδα – Γαλλία: Δύσκολο παιχνίδι για την Εθνική

Ελλάδα - Γαλλία: Ο Πογιέτ φτιάχνει πλάνο άμυνας

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Η Εθνική Ελλάδας, απόψε ολοκληρώνει το ταξίδι στην προκριματική φάση του Euro 2024 με μία σπουδαία αναμέτρηση στην OPAP Arena στην Νέα Φιλαδέλφια με αντίπαλο την παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2018 και φιναλίστ του 2022, Γαλλία (21/11, 21:45, ALPHA). Οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ έχουν τη δυνατότητα να μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, με το βλέμμα στα playoffs του Nations League που θα διεξαχθούν το Μάρτιο (21 και 26). Να σημειωθεί ότι, στην έδρα της Γαλλίας, οι Γάλλοι επικράτησαν με σκορ 1-0, όμως δυσκολεύτηκαν και με πέναλτι πήραν το παιχνίδι.

Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο, με τους φιλάθλους να λένε το δικό τους “ευχαριστώ” στους διεθνείς για την προσπάθεια σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό όμιλο με αντιπάλους όπως η Γαλλία, η Ολλανδία και η Ιρλανδία. Την ίδια στιγμή, βέβαια, όσοι βρεθούν στην OPAP Arena θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να θαυμάσουν από κοντά παίκτες παγκόσμιου επιπέδου, όπως της Παρί, Κιλιάν Εμπαπέ, της Μίλαν Ολιβιέ Ζιρού κ.α. Η Εθνική Γαλλίας από την άλλη, συνέτριψε με 14-0 το Γιβραλτάρ το βράδυ του Σαββάτου πανηγυρίζοντας τη μεγαλύτερη νίκη ομάδας σε ευρωπαϊκή προκριματική φάση (πήρε το ρεκόρ από την Γερμανία, που είχε επικρατήσει με 13-0 του Σαν Μαρίνο) και το γεγονός αυτό της έχει δώσει δύναμη ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής της υποχρέωσης στον 2ο προκριματικό όμιλο.

Η τριάδα στους στόπερ και το δίδυμο στη μεσαία γραμμή

Στα καθαρά αγωνιστικά ζητήματα, ο προπονητής της Εθνικής Πογέτ, που δεν θα βρίσκεται στον πάγκο λόγω τιμωρίας, αναμένεται να παρατάξει την Εθνική όπως το παιχνίδι με την Ολλανδία. Ο Ουρουγουανός τεχνικός φαίνεται πως προκρίνει τη λύση της τριάδας στην άμυνα (3-5-2), με τους Ρέτσο, Μαυροπάνο και Χατζηδιάκο να είναι στο κέντρο της άμυνας οι 3 σωματοφύλακες μπροστά από τον γκολγκίπερ Οδυσσέα Βλαχοδήμο.

Στην συνέχεια, στα δύο άκρα θα χρησιμοποιηθούν ο Ρότα και ο Γιαννούλης, απ’ την στιγμή που οι Μπάλντοκ και Τσιμίκας είναι εκτός αποστολής. Στη μεσαία γραμμή, οι Γαλανόπουλος και Μπουχαλάκης θα αποτελέσουν το δίδυμο. Στην επίθεση, οι Μπακασέτας και Μασούρας θα είναι οι επιλογές στα δύο άκρα, με τον Φώτη Ιωαννίδη να προτιμάται για την κορυφή της επίθεσης αντί του Γιακουμάκη που έπαιξε βασικός απέναντι στη Νέα Ζηλανδία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις