Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κόκκαλης για Κασσελάκη: Μαθητευόμενος μάγος, δεν έχω εμπιστοσύνη στην πολιτικη του επάρκεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόκκαλης για Κασσελάκη: Μαθητευόμενος μάγος, δεν έχω εμπιστοσύνη στην πολιτικη του επάρκεια

Κόκκαλης για Κασσελάκη: «Ήρθε η ώρα να αναπτυχθεί ο χώρος που παλιά λέγαμε οικολογία και σήμερα κλιματική δράση και μέσα στις ευρωεκλογές θα έχουμε εξελίξεις για αυτόν τον χώρο»

«Μαθητευόμενο μάγο» χαρακτήρισε τον Στέφανο Κασσελάκη ο αποχωρήσας ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης, εκφράζοντας την έλλειψη εμπιστοσύνης του στην πολιτική επάρκεια του νέου προέδρου του κόμματος. Ως «μαθητευόμενος μάγος αντιμετωπίζει μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να διαχειριστεί» είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας ο κ. Κόκκαλης. «Δεν έχω εμπιστοσύνη στην πολιτική επάρκεια του νέου αρχηγού και στο πολιτικό κριτήριο που πορεύεται η πολιτική ομάδα» συμπλήρωσε ο ίδιος μετά από ερώτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πρωταγωνιστήσει ξανά.

Εξηγώντας την απόφασή του να αποχωρήσει ο Πέτρος Κόκκαλης είπε ότι την έλαβε βλέποντας «τον τρόπο που θέλει ο πρόεδρος να λειτουργήσει το κόμμα, κάτι που δεν με εκφράζει καθόλου. Σέβομαι την απόφαση των μελών αλλά πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις και του κάθε πολιτικού».

Ο κ. Κόκκαλης ρωτήθηκε και για τον Αλέξη Τσίπρα και απάντησε ότι «πολύ προβληματισμένος και δεν είναι χαρούμενος με όσα γίνονται» συμπληρώνοντας ότι «ότι είναι μεγάλο κεφάλαιο της σύγχρονης αριστεράς και καλό είναι να είναι “παρών”». Όσον αφορά τα επόμενα δικά του πολιτικά βήματα ο Πέτρος Κόκκαλης είιπε ότι θα συνεχίσει να ασχολείται με το πεδίο της κλιματικής αλλαγής: «Ήρθε η ώρα να αναπτυχθεί ο χώρος που παλιά λέγαμε οικολογία και σήμερα κλιματική δράση και μέσα στις ευρωεκλογές θα έχουμε εξελίξεις για αυτόν τον χώρο. Θα ήθελα να είμαι υποψήφιος και επιθυμώ το σχήμα να εδραιωθεί και στις τοπικές εκλογές».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις