Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Το πιο μικρό σπίτι της Ιαπωνίας
ΚΟΣΜΟΣ

Το πιο μικρό σπίτι της Ιαπωνίας

Έχει χαρακτηριστεί ως το χειρότερο μικροσκοπικό σπίτι της Ιαπωνίας, ωστόσο η τιμή του το κάνει ελκυστικό – ειδικά– σε φοιτητές.

Οι τιμές των ενοικίων είναι τουλάχιστον απαγορευτικές, κι έτσι δεν είναι λίγοι εκείνοι που ψάχνουν ένα πιο μικρό σπίτι, προκειμένου να μπορέσουν να το αντέξει η τσέπη τους. Το βίντεο του διάσημου Youtuber, Norm Nakamura, o οποίος επισκέφτηκε το χειρότερο μικρό σπίτι της Ιαπωνίας, στην περιοχή Νίμα του Τόκιο, κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Το κτίριο, στο οποίο βρίσκεται το συγκεκριμένο διαμέρισμα είναι ένα από τα πιο στενά, με την κατασκευή του να προκαλεί την περιέργεια των περαστικών. Με πλάτος μόλις 2,5 μέτρα, το σπίτι δεν ενδείκνυται για κλειστοφοβικούς, μιας και οι κινήσεις που μπορεί να κάνει κάποιος εκεί μέσα είναι περιορισμένες. Όσο για τις παροχές του σπιτιού; Yπάρχει μια μικροσκοπική κουζίνα, ένας χώρος – πιθανότατα – για το κρεβάτι κι ένα μπάνιο με ντουζιέρα.

Παρά τους περιορισμούς του ακινήτου, φαίνεται πως η τιμή του το κάνει ιδιαίτερα ελκυστικό σε φοιτητές ή σε όποιον θέλει να μείνει για λίγους μήνες στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, μιας και κοστίζει 245 ευρώ τον μήνα. Το βίντεο του Youtuber κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερες από 6 εκατομμύρια προβολές, με τον κόσμο να είναι ξεκάθαρος στα σχόλια, σχετικά με το αν θα έμενε εκεί ή όχι.

«Ξέρω ότι ανεβάζεις feel-good περιεχόμενο σε αυτό το κανάλι, αλλά αυτό το βίντεο με έκανε να πάθω κατάθλιψη», έγραψε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος σχολίασε πως «αυτό είναι τρομακτικό, ειδικά για μια ενεργή σεισμικά περιοχή, όπως η Ιαπωνία»!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις