Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία: Νίκη της Εθνικής στο φιλικό, φοβερή εμφάνιση από τον Κωνσταντέλια
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία: Νίκη της Εθνικής στο φιλικό, φοβερή εμφάνιση από τον Κωνσταντέλια

Ελλάδα - Νέα Ζηλανδία: Φορμαρισμένη η εθνική ομάδα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Η Εθνική Ελλάδος χθες (17/11) φιλοξένησε στην Ριζούπολη την Νέα Ζηλανδία σε φιλικό παιχνίδι. Η ομάδα του Πογιέτ πήρε το παιχνίδι με σκορ 2-0 με τον προπονητη να είναι ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών του. Η Εθνική ομάδα έκανε “προπονηση” κόντρα στην Νέα Ζηλανδία, διότι ακολουθεί το παιχνίδι με τη Γαλλία στην OPAP Arena την Τρίτη 21/11 ώρα 21:45 για την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024, με την ελπίδα η Ελλάδα να πάρει το εισιτήριο για Γερμανία, με την προϋπόθεση να χάσει η Ολλανδία και τα 2 παιχνίδια που έχει.

Τα γκολ της Εθνικής

Το αστέρι του ΠΑΟΚ, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας άρχισε να λάμπει και με την Εθνική. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός πέτυχε γκολ και δημιούργησε μια σειρά από καλές φάσεις για τους συμπαίκτες του στη “φιλική” νίκη (2-0) επί της Νέας Ζηλανδίας. Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Εθνικής, καθώς έκανε μια υπέροχη φαλτσαριστή σέντρα – σουτ από τα αριστερά στο 10ο λεπτό και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον τερματοφύλακα της Νέας Ζηλανδίας να αιφνιδιάζεται. Το δεύτερο γκολ δεν άργησε για την Εθνική. Ο Τσιμίκας εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Κουρμπέλης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας της Νέας Ζηλανδίας, Γουντ, αρχικά τον σταμάτησε όμως ο Γιακουμάκης πήρε το ριμπάουντ και από κοντά σκόραρε.

Ο αγώνας

Η Εθνική έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί με τον Μπακασέτα στο 6ο λεπτό. Ο Μασούρας του έστρωσε την μπάλα στη γωνία της περιοχής και ο αρχηγός της ομάδας έκανε το δυνατό σουτ, αλλά αυτό σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Μετά το τέρμα του Κωνσταντέλα στο 10ο λεπτό, η Νέα Ζηλανδία έχασε σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 12ο λεπτό, με ωραία ανάπτυξη από τον άξονα. Ο Γκάρμπετ έκανε το σουτ σε θέση βολής, όμως ο Βλαχοδήμος τον σταμάτησε. Η Εθνική μας προσπαθούσε να χτίσει τις επιθέσεις της από χαμηλά αλλά δεν απέφυγε τα λάθη, τα οποία όμως οι Νεοζηλανδοί δεν εκμεταλλεύτηκαν. Σταδιακά όμως η Εθνική ανέβασε στροφές και δημιούργησε πολλές φάσεις για γκολ.
Τρία λεπτά αργότερα ξανά ο Κωνσταντέλιας έφυγε ωραία στην αντεπίθεση από τα αριστερά, απέφυγε έναν αντίπαλο και έβγαλε τον Γιακουμάκη μπροστά από την αντίπαλη εστία. Ωστόσο το σκαφτό σουτ που έκανε ο Έλληνας επιθετικός πέρασε άουτ. Στο 34ο λεπτό ήταν η σειρά του Τσιμίκα να απειλήσει ξανά μετά από δημιουργία του Κωνσταντέλια, όμως ο Γουντ του έβαλε στοπ με ωραία επέμβαση με το πόδι. Τελευταία απειλή στο πρώτο μέρος ήταν η προσπάθεια του Σινγκχ στο 41ο λεπτό, η οποία πέρασε άουτ.

Δευτερό μέρος

Στο δεύτερο μέρος έγιναν ελάχιστες αξιοσημείωτες φάσεις, με τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη, ενώ και οι αλλαγές από τους δύο πάγκους δεν βοήθησαν ιδιαίτερα για να αλλάξει η κατάσταση.
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα ήταν πιο αργός με τις δύο ομάδες να δημιουργούν λίγες καλές φάσεις στις δύο εστίες. Ενδεικτικό είναι ότι η πρώτη τελική στο δεύτερο 45λεπτο έγινε στο 62ο λεπτό με το σουτ του Φούντα, το οποίο όμως είχε απάντηση από τον Γουντ.
Στο 72ο λεπτό ο Μάνταλος απείλησε μέσα από την περιοχή, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε λίγο άουτ. Οι αλλαγές έδωσαν φρεσκάδα στις δύο ομάδες, οι οποίες όμως δεν απέφυγαν τα πολλά λάθη με αποτέλεσμα να γίνουν λίγες αξιοσημείωτες φάσεις στο δεύτερο μέρος. Το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος. Το 2ο ημίχρονο δεν ήταν και το καλύτερο της εθνικής μετά της αλλαγές που έκανε ο Πογιέτ.

Οι 11αδα και οι αλλαγές του Πογιέτ:

Η Εθνική Ελλάδα ξεκίνησε με τον Βλαχοδήμος κάτω από την εστία, στην άμυνα οι Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος και Τσιμίκας, στο κέντρο οι Κουρμπέλης (70′ Μπουχαλάκης), Μάνταλος (90′ Τζαβέλλας) και Μπακασέτας (70′ Γαλανόπουλος), ενώ η 3αδα στην επίθση με τους Κωνσταντέλια (57′ Φούντα), Μασούρα (57′ Πέλκα), Γιακουμάκη (57′ Παυλίδη).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις