Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία: Απόψε φιλικός αγώνας
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία: Απόψε φιλικός αγώνας

Ελλάδα - Νέα Ζηλανδία: Προετοιμασία για το παιχνίδι με την Γαλλία

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Η Εθνική Ελλάδα απόψε (17/11, 19:00 Alpha) θα παίξει ένα φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Νέα Ζηλανδία. Οι δύο ομάδες δεν έχουν ξανά παίξει μαζί, όμως σήμερα θα είναι το πρώτο τους. Να σημειωθεί ότι, οι φιλοξενούμενοι εδώ και 1,5 χρόνο παίζουν φιλικά, με την τελευταία τους, υποχρέωση να ήταν στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022.

Η Εθνική, μετά από έναν μήνα που είχε παίξει με την Ολλανδία στις 16/10 όπου ηττήθηκε με σκορ 0-1, θα παίξει ξανά όλοι μαζί κόντρα στην Νέα Ζηλανδία. Και στις 21/11 έχει τον τελευταίο της αγώνα για την 10η αγωνιστική με την Γαλλία για τα προκριματικά του EURO 2024 στον 2ο όμιλο, και θέλει να είναι έτοιμη για ένα εισιτήριο για την Γερμανία, με την προϋπόθεση όμως να χάσει η Ολλανδία από την Ιρλανδία και από το Γιβραλτάρ, δύσκολο μεν αλλά μπάλα είναι και γυρίζει.

Πιθανή 11αδα

Επίσης, σύμφωνα με το πώς θα παίξει ο Πογιέτ απόψε, φαβορί για την εστία είναι ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, με τους Λάζαρο Ρότα, Γιώργο Βαγιαννίδη να διεκδικούν μία θέση στα δεξιά και τον Κώστα Τσιμίκα να αναμένεται να ξεκινήσει στα αριστερά, ενώ το δίδυμο των Ντίνου Μαυροπάνου και Παντελή Χατζηδιάκου δεν πρόκειται να αλλάξει. Στη μεσαία γραμμή, λόγω και της απουσίας του Μανώλη Σιώπη που έχει ενοχλήσεις στον προσαγωγό, αναμένεται να βάλει τον Δημήτρη Κουρμπέλη, με τον Πέτρο Μάνταλο και τον αρχηγό, Τάσο Μπακασέτα μπροστά του.

Όσον αφορά στην επιθετική 3αδα, ο προπονητής της Εθνικής, αναμένεται να δώσει την ευκαιρία στον φορμαρισμένο Γιάννη Κωνσταντέλια να πάρει φανέλα βασικού, με τον Γιώργο Μασούρα να αγωνίζεται στο άλλο άκρο και τον Γιώργο Γιακουμάκη στην κορυφή της επίθεσης, αν και πιθανότητες έχει και ο Βαγγέλης Παυλίδης. Προφανώς, απ’ την στιγμή που πρόκειται για φιλικό, ο 56χρονος τεχνικός έχει την άνεση να προχωρήσει σε αρκετές δοκιμές και αλλαγές κατά τη διάρκεια του ματς.

Τι συμβαίνει με τον Πογιέτ

Ο ίδιος, όμως, πριν από την έναρξη της τελευταίας προπόνησης, αναφέρθηκε σε όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις για τον συνεργάτη του, και ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να φύγει! «Μένω στη Γλυφάδα, η οικογένειά μου είναι χαρούμενη εδώ, δεν χρειάζεται πανικός. Να σας ενημερώσω ότι έχω πληρώσει προκαταβολικά το νοίκι μέχρι τον Μάιο. Θα ήμουν αφελής να το πληρώσω εάν δεν ήθελα να μείνω. Μη λέτε ότι θέλω να φύγω. Προφανώς θέλω προπονητικό κέντρο. Να είμαστε πιο επαγγελματίες απ’ ό,τι είμαστε, άλλα μη λέτε ότι θέλω να φύγω», επίσης ανέφερε ότι:

«Μην προσπαθείτε να δείτε κάτι πίσω από τα λόγια μου την Δευτέρα, γιατί δεν υπάρχει τίποτα. Εάν προκριθώ την επόμενη εβδομάδα ή τον Μάρτιο, χρειάζομαι ένα νέο συμβόλαιο; Ναι. Ίσως θα είμαι ο πρώτος προπονητής που θα πάει στο Euro χωρίς συμβόλαιο, αλλά μην λέτε άλλα πράγματα. Θα είμαι αρκετά αφελής να έχω πληρώσει έξι μήνες μπροστά το ενοίκιό μου και να θέλω να φύγω».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις