Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Άνεργοι – Δώρο Χριστουγέννων 2023: Πότε καταβάλλεται από τη ΔΥΠΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνεργοι – Δώρο Χριστουγέννων 2023: Πότε καταβάλλεται από τη ΔΥΠΑ

Άνεργοι - Δώρο Χριστουγέννων 2023: Η προπληρώμη για το Δώρο Χριστουγέννων θα ξεκινήσει σταδιακά αρχές Δεκεμβρίου για δέκα χιλιάδες επιδοτούμενους ανέργους.

Το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθεί από τη ΔΥΠΑ το Δώρο Χριστουγέννων σε δεκάδες χιλιάδες επιδοτούμενους ανέργους. Σύμφωνα με πληροφορίες, σταδιακά από την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου θα γίνει η προπληρωμή:

-των τακτικών επιδομάτων, επιδομάτων μακροχρονίως ανέργων και των βοηθημάτων ανεργίας ΟΑΕΔ -ΔΥΠΑ αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων

-του Δώρου Χριστουγέννων στους επιδοτούμενους ανέργους ΟΑΕΔ και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Ολόκληρο το Δώρο στους ανέργους ανέρχεται σε 479 ευρώ, ενώ το ύψος του ποσού που θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων εξαρτάται από το χρονικό διάστημα που ήταν άνεργοι εντός του 2023, αρχής γενομένης από την 1η Μαΐου. Για το Δώρο Χριστουγέννων σε ανέργους, βασική προϋπόθεση για τη χορήγησή του είναι ο ασφαλισμένος να επιδοτείται από τη ΔΥΠΑ το διάστημα 1 Μαΐου με 31 Δεκεμβρίου 2023.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις