Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μπαρτσελόνα: Οι ποδοσφαιριστές της Μπάρτσας άφησαν μουστάκι
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μπαρτσελόνα: Οι ποδοσφαιριστές της Μπάρτσας άφησαν μουστάκι

Μπαρτσελόνα: Ποιος είναι ο λόγος που άφησαν όλοι οι παίκτες της Μπάρτσας μουστάκι

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Εδώ και αρκετά χρόνια ο Νοέμβριος είναι αφιερωμένος στα… μουστάκια, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για εκστρατείες και έρευνες σχετικές με ανδρικές ασθένειες. Οι Mo Bros, όπως ονομάζονται όσοι συμμετέχουν στην εκστρατεία, περιφέρονται μαζί με τα… μουστάκια τους στους δρόμους, επικοινωνούν την καμπάνια και πυροδοτούν συζητήσεις γύρω από θέματα για την υγεία των ανδρών.

Ο Νοέμβριος έχει μετονομαστεί σε Movember, ένα λογοπαίγνιο με τις λέξεις moustache ή mo (μουστάκι στην αυστραλέζικη αργκό) και November (ο 11ος μήνας στα αγγλικά). Σήμερα το Movember Foundation είναι μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η οποία κάθε χρόνο διοργανώνει τη φιλανθρωπική εκδήλωση Movember.

Το κίνημα αυτό έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση του ανδρικού πληθυσμού για τον αγώνα κατά των ασθενειών, όπως είναι ο καρκίνος του προστάτη και των όρχεων. Στο πλαίσιο του κινήματος αυτού, οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα άφησαν μουστάκι και έδειξαν ότι συμμετέχουν ενεργά στο κίνημα με στόχο να κινητοποιηθούν οι άνδρες και να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις για την υγεία τους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FC Barcelona (@fcbarcelona)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις