Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Υγιεινό πρωινό ιδέες: 3 νόστιμες επιλογές
PLUS

Υγιεινό πρωινό ιδέες: 3 νόστιμες επιλογές

Υγιεινό πρωινό ιδέες: Αξίζει να δώσουμε λίγο παραπάνω προσοχή στις πρώτες τροφές της ημέρας μας

Είναι πολύ εύκολο να κάνεις μια στάση πριν τη δουλειά σου, για έναν αρωματικό καπουτσίνο και μια σφολιάτα. Είτε αυτό είναι ένα κρουασάν, μια χειροποίητη τυρόπιτα, ή κάποιο γλυκό pancake. Και σίγουρα, θα υπάρξουν και αυτές οι ημέρες και χρειαζόμαστε και την ισορροπία. Ωστόσο κατά βάση αξίζει να κάνουμε λίγο περισσότερο κόπο, προκειμένου να χαρίσουμε στον οργανισμό μας υγιεινές επιλογές που θα μας χαρίσουν ενέργεια μέσα στη μέρα μας, και θα ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού μας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς διατροφολόγους, μερικές από τις πιο υγιεινές επιλογές για το πρωινό μας, έχουν ως εξής:

  • Αβοκάντο τοστ με βραστό αβγό

Το αβοκάντο τοστ με ένα βραστό αβγό, δεν έχει κατακλύσει τυχαία το feed των social media σου. Αποτελεί έναν ιδανικό συνδυασμό τροφών, καθώς έχεις θρεπτικά λίπη από το αβοκάντο, καλά λιπαρά, υδατάνθρακες για ενέργεια από το ψωμί, και πρωτεΐνη μαζί με βιταμίνες από το αβγό. Έτσι καταφέρνεις να παραμένεις χορτασμένη και για αρκετή ώρα, μέχρι το επόμενο γεύμα σου ή σνακ. Αν θες να το απογειώσεις λίγο ακόμη, μπορείς να προσθέσεις αλεσμένο λιναρόσπορο για ωμέγα 3 λιπαρά, κουρκουμά, πιπέρι, λεμόνι και κάποιο ξηρό καρπό για έξτρα αποτοξίνωση και ενδυνάμωση.

  • Γιαούρτι με ξηρούς καρπούς

Το γάλα μπορεί να μην είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσεις την ημέρα σου, αλλά ειδικά για τις γυναίκες ένα γιαούρτι εμπλουτισμένο με προβιοτικά, είναι μια ιδανική επιλογή. Φρόντισε μόνο να αποφύγεις ζάχαρη στη συσκευασία και περιττές χρωστικές που δεν έχουν τίποτα να σου προσφέρουν. Ένα απλό παραδοσιακό κύπελλο γιαουρτιού, μαζί με λίγο φυστικοβούτυρο και ξηρούς καρπούς τις επιλογής σου, όπως επίσης και μερικά φρούτα εποχής, δημιουργούν το κατάλληλο γεύμα. ​​​​​​

  • Πρωτεϊνικό smoothie

Αν η όρεξη σου τις πρωινές ώρες δεν είναι ανεβασμένη και προτιμάς κάτι πιο ελαφρύ, τότε δεν έχεις παρά να επιλέξεις ένα γευστικό και πρωτεϊνούχο smoothie. Οι συνδυασμοί και οι επιλογές που μπορείς να προσφέρεις είναι πολλές, ωστόσο χρειάζονται προσοχή. Για τις πρωινές ώρες επέλεξε λιγότερα φρούτα, περισσότερα λαχανικά και τροφές πλούσιες σε ηλεκτρολύτες για ενυδάτωση, όπως πχ το νερό καρύδας. Μη ξεχάσεις το σπανάκι, τα berries και το νερό καρύδας για τη βάση του smoothie σου, προσθέτοντας λίγη πρωτεΐνη και κάποιο φρούτο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις