Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός: Το διπλό και η λύτρωση του Φορτούνη
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός: Το διπλό και η λύτρωση του Φορτούνη

Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός: Νίκη μέσα στην Τρίπολη για τους Πειραιώτες

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Ο Ολυμπιακός χθες (12/11) ταξίδεψε στην Τρίπολη για να παίξει με τον Αστέρα Τρίπολη, για την 11η αγωνιστική της Super League στο Στάδιο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Οι Πειραιώτες πήραν το διπλό με σκορ 0-2 και φοβερή εμφάνιση του Φορτούνη που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 63ο λεπτό.

Η βαθμολογία μετά την νίκη στην Τρίπολη για τον Ολυμπιακό έχει ως εξής: Οι Πειραιώτες παραμένουν στην 2η θέση με 24 βαθμούς (ισοβάθμια με την ΑΕΚ) κάτω από τον Παναθηναϊκό που έχει 28 βαθμούς στην 1η θέση, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης βρίσκεται στην 9η θέση με 11 βαθμούς κάτω από τον Πανσερραϊκό και πάνω από τον Ατρόμητο.

Το ματς

Ο προπονητής των ερυθρόλευκων παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές, με τους Μπιέλ, Σκάρπα και Σολμπάκεν να κινούνται πίσω από τον Ελ Κααμπί. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο στο πρώτο μέρος, κινδύνευσε ελάχιστα από τον Αστέρα, ωστόσο δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά τους Αρκάδες. Στο 7ο λεπτό, οι γηπεδούχοι δοκίμασαν να γίνουν επικίνδυνοι, όμως ο Μιριτέλο δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, όπως θα ήθελε και έτσι αστόχησε.

Οι ερυθρόλευκοι απειλούσαν κυρίως με σουτ έξω από την περιοχή, όπως έκανε ο Σκάρπα στο 8ο λεπτό, με τον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο να μπλοκάρει. Μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός δοκίμαζε εκτός περιοχής, χωρίς όμως η εστία του Αστέρα να δέχεται μεγάλο κίνδυνο. Το 1ο μέρος τελείωσε με τον Ολυμπιακό να έχει 5 ευκαιρίες για γκολ όπου η μια ήταν στην εστία, ενώ οι γηπεδούχοι 2 ευκαιρίες για γκολ που η μια ήταν στην εστία του Πασχαλάκη.

2ο μέρος

Στις αρχές του δευτέρου μέρους ο Μαρτίνεθ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ποντένσε και έβγαλε τον Σολμπάκεν, ψάχνοντας λύση μεσοεπιθετικά. Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να έχει την κατοχή, έπαιζε κυρίως από τα αριστερά και έψαχνε τρόπο να απειλήσει με γεμίσματα προς την περιοχή, είτε με σουτ εκτός περιοχής. Ο Μαρτίνεθ έβλεπε πως δεν έπαιρνε αυτό που ήθελε μεσοεπιθετικά, έτσι στο 63ο λεπτό πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και τους Μασούρας – Φορτούνη, με την τριάδα πίσω από τον Ελ Κααμπί να αλλάζει καθολικά μέχρι το 64ο λεπτό του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε τον ρυθμό του μετά τις αλλαγές, με την μεσοεπιθετική του γραμμή να είναι πιο γρήγορη. Ο Αστέρα πάντως στο 67ο φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσία του με σουτ του Κρέσπι δεξιά της περιοχής και τον Πασχαλάκη να αποκρούει. Στο 69ο λεπτό ο Ολυμπιακός βρίσκει τέρμα με τον Φορτούνη να εκτελεί χαμηλά το κόρνερ, πήρε ξανά την μπάλα, έκανε το σουτ αριστερά εκτός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Ο Αστέρας, στο 86ο λεπτό είχε καλή στιγμή με κεφαλιά του Καλτσά μέσα από την περιοχή που έφυγε άουτ. Ο Νίκος Παπαδόπουλος, όπως συνηθίζει, ανέβηκε για εκτέλεση κόρνερ. Μετά από φάση διαρκείας, ο Ιμπόρα έβγαλε και τον Γιόβετιτς και εκείνος με τη μία τροφοδότησε τον Φορτούνη που έφευγε μόνος του. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού πριν μπει στην περιοχή, εκτέλεσε σε κενή εστία και οι ερυθρόλευκοι στο 90+6′ έκαναν το 2-0.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις