Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Έφη Αχτσιόγλου: «Βαθιά αντιδημοκρατική, διχαστική η πρόταση Κασσελάκη για δημοψήφισμα»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφη Αχτσιόγλου: «Βαθιά αντιδημοκρατική, διχαστική η πρόταση Κασσελάκη για δημοψήφισμα»

«Σήμερα αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι αποχωρούμε από αυτή τη διαδικασία η οποία είναι άνευ αντικειμένου».

Βαθιά αντιδημοκρατική και διχαστική χαρακτήρισε η Έφη Αχτσιόγλου την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για διαγραφές μέσω δημοψηφίσματος, μετά την αποχώρηση της ομάδας της, της «Ομπρέλας» του Ευκλείδη Τσακαλώτου αλλά και της πλευράς του Διονύση Τεμπονέρα. «Πρόκειται για μια πρόταση βαθιά αντιδημοκρατική, αντικαταστατική σε κάθε περίπτωση και οπωσδήποτε προσβλητική και άκρως διχαστική για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ», είπε αποχωρώντας η Έφη Αχτσιόγλου, αναφερόμενη στην πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για διαγραφές μέσω δημοψηφίσματος.

«Έθεσα στο σώμα την ανάγκη αυτό το θέμα να ξεκαθαρίσει άμεσα, γιατί δεν έχει νόημα να συζητάμε για άλλα θέματα αν αυτό δεν αποσαφηνιστεί. Είτε να το αποσύρει ο πρόεδρος, είτε να καταψηφιστεί το ενδεχόμενο του δημοψηφίσματος. Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής είναι άνευ αντικειμένου γιατί χθες ο πρόεδρος είπε ότι θα προχωρήσει στο δημοψήφισμα ανεξαρτήτως του τι θα πει η Κεντρική Επιτροπή», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου.  «Το προεδρείο αρνήθηκε να γίνει το ξεκαθάρισμα του ζητήματος στην αρχή, αρνήθηκε να θέσει οποιοδήποτε θέμα σε ψηφοφορία. Κατά τη γνώμη μου κατά πλειοψηφία εντός της αίθουσας τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ήθελαν να λυθεί αυτό το θέμα. Δεν τέθηκε σε ψηφοφορία κανένα θέμα, άρα η δημοκρατική λειτουργία του οργάνου καταπατήθηκε βάναυσα», συνέχισε και συμπλήρωσε πως κρίθηκε ότι «δεν είχε νόημα η παραμονή μας στη συνεδρίαση».

Ερωτηθείσα αν αυτό σημαίνει και αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου απάντησε: «Σήμερα αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι αποχωρούμε από αυτή τη διαδικασία η οποία είναι άνευ αντικειμένου». Ο Διονύσης Τεμπονέρας δήλωσε από την πλευρά του ότι η διαδικασία ήταν αντικαταστατική και ζήτησε να τεθεί στην κρίση της Κεντρικής Επιτροπής. και πρόσθεσε ότι θα συνεδριάσουν και θα αποφασίσουν για τη συνέχεια λέγοντας πως «όλα είναι ανοιχτά».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις